Dagbok

Minstemann sin dagbok

16-12-09

                                              
         

Fy fillern, her er det jaggu lenge siden det har vært noen..

Har sin forklaring da. Jeg har mistet min søster May-Ritha. Hun gikk bort den 18-11-09.

Hun hadde vært syk en stund, og vi viste det ville gå den veien.. bare ikke mamma. Hun ville IKKE innse det.

Så når veterinæren våres sa til mamma, at May-Ritha fikk 2 dager på å bli bedre, så gråt mamma i bøtter og i spann. Ja, det var fælt å få den beskjeden.

May-Ritha ble ikke noe bedre på de 2 dagene, hun ble verre og verre.. og da lot mamma henne slippe. Jeg prøvde å trøste mamma så godt det lot seg gjøre. men hun gråt natt og dag, spiste nesten ikke, gråt seg i søvn.

Ja, vi på 4 bein vi gråt vi også, sørget over henne. Nå er det så stille i huset, neste for stille. Snart er det jul, da er det tid for julenissemann skal komme, tenk om han hadde kommet med en liten skapning til mamma, men han gjør nok ikke det.. Pappa sier bare NEI, når mamma lufter spørsmålet.

Forstår i grunn han jeg da, for vi har mistet 2 stk av våres søsken på 1.5 år. Det er tungt å takle.. værtfall for mamma. Vet hun små gråter når vi ikke ser henne. Hun var sååå sterkt knyttet til May-Ritha, hun hadde henne runt seg 24 timer døgnet. Føk rundt til fysioterapi timer, kiropraktor timer, akupunktur, og egentrening med May-Ritha. Fatter ikke at mamma rakk alt. Er det noen som skulle ha fått den største rosebuketten noen har laget så er det mammaen min. Hun tok seg tid til oss andre også.  

Så ingen skal si at mammaen min ikke prøver, alt som er når vi blir syke   .
                                                      

Når sorgen roet seg her, Så kommer ett trist budskap til, min kjæreste Beauty, hun har gått bort, hun var den peneste jenta jeg noen sinne har sett.. Så jeg lyser fred over min kjæreste Beauty. Tapet etter deg er stort.. Vi treffes en gang i framtiden min Beauty.

Lyser fred over minnene etter May-Ritha og Beauty .

                                                      
Koz fra en sorgtungen Morten .

3-10-09

                                     

                                 

Hei hei …

 

Ja, da er jeg en tur innom her, fy fillern. Har hatt en del og gjort.

Er nok ikke noen dans på roser å bo her nei.  Vist det ikke er det ene så er det andre. Så her en dag så kom det ved, ja slike store trær som er kuttet opp i litt små lengder.. Ja ikke tannpirkere altså. Litt større en det..

 Jeg gikk og ventet hele dagen, så sier mamma.. Morten du får hjelpe til du også, når veden skal stables i boden. JEG!!!!! Jeg trodde jeg skulle fyke rundt veden så den ikke stakk av, er jo ikke godt å vite da. Hva med jentene da, de skal ligge inne på putene sine å se pene ut 🤒… ÅHHH, kunne tenke meg det ja. Dem er sååååå bortskjemte de jentene, er til å bli kvalm av ..🤒🤒

Så kom han med lasset med ved, fy fillern å dra meg sakte igjen om spaggettisausen det var jo en hel skog han hadde dratt med seg hit. Manglet bare de dyra med og uten horn var med .

 Veden blir tippet i gården våres..

Ja, jeg føk rundt og sjekket om det var noen av de kubene som hadde tenkt å stikke av, men alle lå rolig, ja jeg klatret helt opp på toppen av vedhauen.

Så hører jeg mamma si, ja det er bare og begynn å bære. Bære ja, i det tempo hun brukte kunne jo det bli både 🤩🤩🤩vinter og vår før hun hadde fått alt inn i boden. Ikke det at hun er treg, men lurer fælt på om hun hadde lim eller sirup unner beina. Er det ett sted hun ikke har sirup eller lim så er det i kjeften, for den gikk hele tiden.

Syns det å bære ved var noe aldeles kjedlig ting, prøvde å tenke på en god unnskylling for å slippe,🤩jo mer jeg tenkte jo mer vondt i det pene hodet mitt fikk jeg. Pelsen min krøllet seg … Pling sa det plutselig ,, jeg er jo ikke mer en 2 år , ja ikke før i okt . Og ”barnearbeid” er jo ikke lov,,, he he he , gosj hvor glup jeg er.  Derfor fant jeg på å legge meg på ryggen med beina i være. Sorry mutteren men jeg gidder ikke mer, er for liten til å jobbe, ”barnearbeid” er ikke lov …

Hva var takken for det jeg hadde bært, jo ett bad på kvelden …

Vedklem fra Morten ..

11-9-09Hei sveis …

Da er jeg her en tur igjen, er jo en stund siden sist da.

Ja, jeg lider av munndiare’ til tider. Ikke lik mamma da, hemm rart hun tier stille om natta. Fikk jeg sakt det også. he he he

Lurer fælt på hva jeg skal skrive om? Ja det har jeg lurt litt på også.

Men så kom jeg på en ting. Her i huset så har vi hundene egen salong ja etter hva pappa sier så har vi det. Mamma og pappa har sin salong.

Hvorfor får ikke jeg da lov til å ligge på borde da?🤒🤒 Er ikke lov å ligge på borde, sier mamma og ikke bein på borde. Har ikke bein, jeg har labber, og det har hun ikke sakt noen om.. Mulig hun ikke har tenkt på det.. 😥 

Så her en dag, så lå jeg på borde, ja bak ei stor plante. Håpet hun ikke så meg.men hvor lenge var jeg i paradiset a, jo i 4 min så, da var det trøbbel.

Morten, hvor ligger du hen, åh hun bør jo ikke spørre om noe sååå dumt, hun så jeg lå på borde. Mine bortskjemte søstre lå i vær sin stoffa,(jeg er ikke bortskjemt) og da hadde jeg ikke noen andre steder å ligge, en på borde.  

Så jeg ble kommandert ned, du kan legge deg i soffan sidna Mette, å kjøre freden hun viste jo hele gebisset sitt.. nei det ville jeg ikke. 🤒

Legg deg sidna Maria da, den bein frie skinkesteka der, vil jeg vært fall ikke ligge ved siden av, hun tar jo hele plassen. 🤒

Oki, legg deg i stolen med May-Ritha da, hun piper for det minste.. 🤒

Fatter ikke at mamma kan la meg få ligge på borde, ligger jo ikke i veien for noen, men nei da🤒. Og forresten så er det  borde våres for det står i sammen med salongen pappa har sakt er våres. Ja, vi hundene sine.

Det må jeg ta opp med pappa … 😀😀😀

I mens så kan jo jeg ”kverke” katten som tok mine skinkebiter jeg hadde fått til middag, eller kverke noen doruller( ca 8 stk )  rundt hele huset, mens mamma er ute..

Dette blir gøy..

Bord kos fra Morten

24-8-09Hallo på deg                                         

 

Tok en tur innom denne dagboken min. Ja jeg må jo fortelle at mamma har fått ny pc. Det er ikke bare bare , for det første så har hun ventet i evigheter på denne her og for det andre så er hun ikke født med tålmodighet, he he he lik meg . Mulig det er derfor hun og jeg passer så godt i sammen ..

Så når pappa fikk koblet til denne pc, så måtte hun prøve, hun ble mer og mer rød i fjeset, syns jeg hørte noen grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr lyder fra henne også.

Flink til å knurre hun også.. Når hun var ferdig med å knurre, så gikk det over til å banne, ja jeg får ikke lov til å banne, det er stygt det sier mamma. Men hun gjør det, jeg  viste ikke at hun kunne så mange stygge ord, ja de sto i kø for å komme ut av munnen hennes. Bare for at pc ikke gjorde som hun ville.

Så en kan trykt si at jeg gikk ett lyskurs i banning, men får ikke bruke det.

Urettferdig heter det, syns jeg i værtfall.  

Mamma og pc har begynt og blitt mer venner nå, men ikke mye. Mulig jeg skal foreslå fredspipe mellom dem. Så de kan bli litt mer venner …

Ser sikkert teit ut, at det hadde kommet røyk opp fra pc da, pytt heller går nok bra..

Og i mellom tiden tar jeg meg en tur ut …

 

 Koz fra Pc nerd Morten  

17-8-09


Hællæ ..

Da stakk jeg innom dagboken min igjen .. Er i det snakkesalige hjørne om dagen ! Er vell ikke lei deg for det håper jeg . 🤭

Det skjer noe her hele tiden , ja nå er det dørene som blir malt . Fatter ikke at jeg ikke får hjelpe til , jeg er jo den fødte maler . Da mener jeg ikke Picasso eller noen av de store malerne , nei male på vegger , dører og slikt …. Men nei da får ikke prøve en gang . Syns de her er noen ortlige teitinger …🤒

Mamma hun begynte å male en dør , så kom jeg for å sjekke at hun gjorde ortlig jobb …

Så jeg ville bare sjekke at hun hadde tatt godt inni kroken på døra ,, da fikk jeg hvit fart stripe i øra . Da var det i hundre og ett ute her .. MORTEN , NEI ikke gå inntil der ,, har jo mala der jo ,, Så jo det jeg da , er jo ikke blind . Se nå har du fått maling på øra sier mamma , hva så alt kler jo den smukke har jeg hørt . Det er sikkert meg dem mener da . Ikke det at jeg har høye tanker om meg selv , nei for all del ,, har jeg jo aldri hatt !!!!!!!!

Fikk kommandoen gå og legg deg i bilen din ,😠,, men jeg er jo ikke den som gir seg så lett . Så liker jeg å ligge i nærheten av mamma , ja helst oppe på beina hennes eller sidna henne i soffan.

Når det hadde godt en stund så tusler jeg ut til mamma igjen , hun maler fortsatt ,, klina hadde hun gjort også ,, trodde malingen skulle på døra jeg da ,, men nei da ,, var mer på avisene som ligger på gulvet en på døra .🤩.

Så jeg legger meg pent på avisene , ja på ryggen med beina i være . Håper hun ikke ser meg ,, men det gjør hun … Fy fillern og svarte netter da ble det liv i mamma når hun fikk se hvor jeg lå …😮😲

Morten sier hun , ja jeg vet jo at jeg heter det da , har hørt det siden dag en eller noe sånt …

Så jeg finner ut at jeg åler meg på ryggen bort til mamma … enda mer oppgitt ser hun ut da … Fatter ikke hvorfor hun ser slik ut …

Men det forstår jeg etter vært , når jeg får høre at jeg har hvit maling på øra og farts stripe på ryggen … Ja Ja , alt kler jo den smukke og det var jo ikke jeg som hadde klina maling på avisene . Så mamma hun får skylle seg selv , når hun ikke klarer å male , uten å få hjelp av meg .

Ps: hun har ikke male unner døra , så det når jeg åla meg mot henne ..

Maling Koz fra Morten som kler alt …

10-8-09


Hallo på deg ..

Jaggu lenge siden jeg har vært her , trur det er spindelvev i krokene i den dagboken min . Men en kan jo ikke rekke alt .

Ja jeg har vært på ferie , ikke lenge da . Nei , kjære freden kan jo få hjemlengsel å det trur jeg er skummelt . Mamma fortelte meg at jeg skulle få komme på ferie , fy fillern det er jo noe jeg har hørt skal være gøyt . Ja ikke lenge da , bare fra fredag til søndag . Holder lenge med en slik kort ferie , når det er første gangen .

Måtte jo bade da , dagen før jeg skulle dra , fatter ikke hvorfor ?? Hadde jo bada i den flotte vannpytten tidligere på dagen . Blir aldri bra nok det jeg gjør ,,, mulig jeg har en streng mamma på det område . Mamma

måtte pakke for meg også , ja måtte jo ha med de 3 dynene mine som jeg ligger på om natten , leker , mat , bæsjeposer osv ..

Gledet meg veldig til å dra , masa frem og tilbake hele dagen … er ikke født med tålmodighet som mamma sier , men hun prater hele tiden da ,, godt hun ikke er dykker , da hadde hun drukna for lenge siden ,, he he he

Nå lurer du sikkert på hvor jeg dro på ferie hen ????

Jeg var på ferie hos min søster på 2 bein , samboer og demmes lille frøken Bøffy . Må jo si det var litt av en ferie , Bøffy elsket å plage meg , det forstår jeg jo . Ikke vær dag hun får en slik kar som meg på besøk .

Hun dro meg litt i halen og litt i øra , men pytt heller er jo vant til slik håndtering .

Vi gikk mange turer , det var kjekt , masse nye lukter for meg . Så mange andre 4 beinet spretter , men jeg gadd ikke å bry meg med dem . Får være måte på hva jeg skal bry meg om . Kjørte tur gjorde vi også , ja søstera mi kjørte da ,, fått “ ny “ bil hun da ,,, kunne ha tenkt meg at hun kunne ha dratt på litt mer en det hun gjorde . Ikke det at hun kjørte sakte alt så . Er bare vant til mamma å kjøre , der går det litt fort i svingene,,, følger ikke snilene på veien der akkurat .

Jeg lå litt på verandaen og titta litt på trafikken , fy fillern der var det mye å se . Hodet mitt gikk som en pingpongball , ja det føk jo biler og busser fram og tilbake , folk også . Ble nesten sliten av å glane så veldig . Ikke det at jeg var nyskerig, nei kjære freden det er jo ikke jeg kjent for … må bare ha med det som skjer rundt meg … det er jo ikke å være nyskerig . … Synd at ferien gikk litt fort , men jeg savnet de hjemme litt også .

Så ferie det var ikke vont ….

Ferie kos fra Morten ….

19-7-09

Se på det fine bilde av meg ..på høyre side ,, sto i avisa ..
 

Hei på deg ,,,

Ja da er jeg en tur innom dagboken min . Har hatt det litt travelt i det siste se ,, ja denne gutten ligger ikke direkte på latsiden , vist du skulle tro noe slikt .

Jeg har fått vært med mamma , pappa , tante og onkel til Halden. Ja de skulle på noe som heter Allsang på grensen , hadde ikke snøring i havet hva det var . Sang , ja det vet jeg hva er , det er noe grusomme toner som kommer ut fra munn til mamma når hun sier hun synger for oss . Du skulle bare ha hørt , lover deg at du hadde tatt ferie i 3 uker etter på . For å hente deg inn igjen .

Høres ut som en sverm med vepser som har stukket henne .

Så tilbake til All sang på grensen , mamma sa at der var det masse folk som sang , og at det ble sent på tv dagen etter på . Mamma tok med skinnjakka mi og capsen min , ja jeg måtte jo pynte meg litt . Kunne hende jeg kom på tv .

Vi kjørte av gårde , vel framme , så hopper jeg ut av bilen,, hva i svarte edderkopper og annet kryp !!!!!!!! Masse folk hadde mamma sakt , men her var det jo hele Norge samla !!! Ja , det var i værtfall masse masse folk .

Vi må stå i kø for å komme inn , det er noe kjipe greier , er ikke skapt for å stå i kø den gutten her . Så jeg går litt ut på siden , ja det var masse fine lukter der . Kjente at det hadde vært noen små “ spretter “ av andre hunder der før meg .

Litt før de , slipper oss inn , så tar mamma på meg skinnjakka og capsen min . Ja , da skulle dere ha hørt folk som sto i køen sa .. Se på den stilige typen der ,, Ja jeg retta meg opp så stolt .

Var flere som tok bilde av meg da .Ikke rart , ikke vær dag de ser en slik stilig type som meg .

Vel inne så kommer det 2 mannfolk i full fart mot mamma . Det var slike sjonalister , spurte mamma om jeg var hennes , ja sier hun . Kan vi få ta bilde av han , ja klart dere kan sier mamma . De knipset i vei , så sier de at jeg kommer i bladet dagen etter .

Så finner vi oss en plass , så begynner de å synge ,, å kjøre freden .. Godt jeg lokka øra godt . Jeg trur jeg synger bedre en de ,,, på min måte ..

Det som var best på hele greia , var at jeg kom i Halden Arbeiderblad og brødskiven til tante med ost på som jeg fikk …

All sang klem fra Morten …

9-7-09
 

Hei på deg ,

Venta på at jeg skulle skrive i dagboka mi ? Har vært så varmt at jeg ikke har orket , ja har svetta opp over ,, er nesten så jeg har vrengt pelsen min . Ja jeg vet dere flirer når dere leser mine historier .. Og ett flir eller en god latter forlenger livet har jeg hørt ,, må bli minst 100 år dere da !

Den historien jeg forteller om nå , ja den blir sikkert litt sentimental . Men den er sann , og jeg forteller hva jeg føler og ser igjennom mine øyne ….

Som dere vet så har jeg 3 søsken , Mette , Maria og May-Ritha .

May-Ritha er ikke som oss andre , hun er jo min søster for det . Like rett til livet som vi andre har . I feb så merket mamma at May-Ritha ikke gikk slik vi andre gikk med bakbeina sine . Hun oppførte seg litt rart , det bar rett til veterinæren . Så fikk vi høre at det var noe neurologiske problemer med bakparten på May-Ritha .

Hun fikk kramper i bakbeina , så hun kunne ikke være alene , da hun pep og beit seg i beina bak . Da måtte mamma masere henne bakparten for å få vekk krampene .

Ja , jeg var sjalu på May-Ritha , hun fikk en del oppmerksomhet fra de i familien . Så jeg fant på små hyss , for de her skulle “ se “ meg også .

Det merket mammaen min , hun satte seg ned å pratet med oss andre hundene ,, å fortalte at May-Ritha ikke var helt bra , og at hun tok litt mye tid ,, hun innrømte det . Det syns jeg var stort av mamma å si . Ja vi forstår mer en dere aner .. Vi er ikke dumme . Og vi blir ikke forskjømt , vi får våres turer og lek . Og masse mer ..

May-Ritha klarer ikke å gå lange turer , hun blir fort sliten , sover en del . Å veldig mammadalt , ja helt grusomt .

Hun bruker lengre tid på alt . Men jeg er stolt av å ha henne som min søster . Hun klør seg ut i lufta , noe som ser helt fjernt ut .

Hun er snill som ett lam , elsker å kose med alt og alle .

Jeg som storebror passer henne for andre hunder . Så de ikke skal skade henne . Når vi er på tur .

Ja , jeg passer på de 2 andre jentene også … Det er jo mine jenter ..

Som du sikkert forstår så har May-Ritha en hjerneskade også . Men hun har rett til livet hun som oss ..

Ja det var så klart ett sjokk når mamma fikk høre det .. Selv om hun viste det lenge føre veterinæren sa det . Magefølelsen hadde sakt det ..

Noen ganger kan også jeg bli lei , å ha ei søster som plager meg .. Drar meg i øra eller i halen .. Når jeg vil slappe av .

Det er jo naturlig å ha det slik , men med May-Ritha blir det på en annen måte . Jeg sier ikke i fra , som jeg gjør med Mette og Maria når de plager meg . Når jeg har fått nok av de plageåndene ,De er flinke til å rotte seg i sammen . Jenter jo , de er født slik ..

Nå tenker du sikkert at May-Ritha burde få slippe ,, Hvorfor ???? For hun er hjerneskadet Nei fy fillern hun har rett til livet slik vi andre har det , hun bruker litt lengre tid på ting ,, får behandling og oppføling av fysioterapi , veterinær , akupunktur og kiropraktor . Hun har oppturer og nedturer , men hun er min gode snille søster ..

Jeg er STOLT av å ha ei slik søster .

Hilsen en stolt Morten

 May-Ritha sjarmerer de fleste ...må jo innrømme at jeg er svak for henne ...

1-6-09


God kveld , ja det er jo det nå ,, i værtfall her !

Da har jeg vært ute med mine små hyss , eller mulig noen ville kalde det en  service hund . Som dere sikkert vet , er jeg litt huslig av meg . Så på mandag , skulle vi ha besøk . Mamma tørket over gulvene , så sto bade for tur . Ett sted jeg elsker å være !

Elsker å kline i vann, ja bare vist jeg får holde på selv , ikke bade slik mamma gjør med meg .. Fillern da er det med såpe og balsam , så fyker jeg rundt å dufter rosebusker .. Eller hva det nå er av duft .

Jo , mamma begynte å vaske på bade , syns hun trengte litt hjelp , når hun skulle begynne med dusjkabinettet . Hun hadde sprutet masse såpe rundt om kring inni der , så la hun dusjhode ned i karet . Ja , vannet sto på … hun kryper inn begynner å vaske ,,, syns hun trengte hjelp som sakt . Så jeg tar dusjen å holder den for henne .. Så får jeg en god ide , jeg dusjer mamma fra magen og oppover .. Hun merker ingen ting med en gang , Trur sikkert det er hun som spruter seg ned når hun vasker . He he he , jeg ler godt inni meg , når jeg beveger dusjen oppover .. Nå er jeg ved brystkassa , nå ved halsen så titter hun ned , der får hun strålen mitt i fjeset .. Fy fillern jeg har ingen planer å si de glosene hun kom med da .. Så reiser hun seg opp , hun er kliss våt … Morten hva har du gjort , åh nå er jeg piss våt også ,,, Ja jeg ser jo det , ække blind heller da ,, Hun får stengt av vanne , så går hun for å skifte .Hører hun kommer med noen gloser oppover trappen også . Syns jeg måtte se ortlig etter i dusjen om hun hadde fått vasket godt .. Ja , det kunne ha hent at hun hadde glemt en flekk eller 3.

Nå hører jeg hun kommer ned igjen , da er det best jeg går ut fra bade … Ja det er vist sorte potespor etter meg rundt hele bade ,,

Noe hun ikke satte så stor pris på … Men det er jo litt rart at hun ikke satte pris på det jeg gjorde ,, skulle jo bare hjelpe til litt . Og en annen ting , jeg bader med pelsen på , da å måtte jo jeg dusje mamma med tøyet på , likt skal være likt ... Noe hun ikke satte så stor pris på .. Fatter meg ikke på folk jeg .. Men en ting er sikkert nå er mamma ren , bade er rent og jeg … Er også ren .

Dusjkoz fra Morten .                               

19-5-09

                                       

Hei Hei ..

Da tok jeg meg en tur i dagboken min .. venta lenge eller ? På at jeg skulle skrive , ja ja er ikke så lett når jeg må ha hjelp av mamma å skrive her ,, litt treg hun da….

Nå har vi feiret 17 mai , åh det var kjempe koselig dag . Fikk pølse og is den dagen, kosa oss veldig .

Men det å feire 17 mai er ikke bare bare ,, nei da . Her begynner det noen dager føre med prøving av bunader og bading .. Ja , alt skal jo være i orden før den dagen kommer .

Tru ikke jeg slapp unna med å prøve bunadsvesten min , nei da .. Opp på borde med meg .. Hemm hører jeg mamma si ,, det lover ikke godt . Denne vesten må vi ta ut litt på , så var det å fixe og prøve på nytt igjen .. Satt der å så ut som et piggesvin med nåler rundt hele ..Nå blir du fin gutten min , har lagt på deg litt , da måtte jeg ta den ut ,, ja ja jeg vet at jeg har blitt større rundt brøstkassen ,, bør jo ikke si noe jeg vet ..

Etter alt prøvingen så er det bading , kjære freden ….. Her skal det skinne i pels og øyer .Er jo ikke ett sølvtøy heller da ! Kom nesten såpebobler ut av alle kanaler som er åpne på meg .. En ting er greit , mamma har sluttet å synge for meg i dusjen ,, det er godt ,, hun låt som en hylene gris , med vepsestikk . Trur grisen hadde vært missunelig på den stemmen ..

På morran 17 mai , hører jeg musikk korpset spille i det fjerne .. Men ingen av de andre i familien hørte det ,, Måtte se å få vekket de opp, kan jo ikke ligge å dra seg slik på 17 mai ,,,,

Endelig så er de oppe av senga , jeg fyker rundt hele for å komme ut ,, Har gledet meg vilt til den isen og pølsa som er lovet ..

Men gud hvor tid det tok ,, Først skulle vi se på barnetoget .. Gå forbi en bråte folk som sa næææ se de har bunader på seg ,,,, Ja , vi har på oss bunader hva så ,, alle pynter seg 17 mai ..

Hadde med meg flagge mitt også ,, måtte slippe det litt nå og da.

Endelig så fikk jeg pølse og isen min .. det smakte himmelsk .. Når jeg kom hjem , la jeg meg rett ut ,, helt utslitt av alt ! Håper det er lenge til neste 17 mai ….. Med eller uten bunadsvest ..

Bunadsvest klem fra Morten

30-4-09

 


Da er jeg her, ,,,, har du vært og titta her du heller ?????

Ja , jeg kunne tenke meg det … så har du lurt på hvem emne jeg skal ta opp i dag ? Jo det skal jeg si deg .. Bombefly heter emnet mitt i dag .. Og det har IKKE ortlig bombefly som har vinger og er av stål ,,, nei ,, det er min lille søster … hun har 4 labber , masse pels og sier vov vov i den ene enden .. Hva hun gjør i den andre , ja det kan du tenke deg selv ….

Ja , jeg har jo 4 søsken alle er jenter , den minste hun heter Mona-Christine , hun blir kalt bombefly , ja til tider jagefly også . Hun lever opp til de “ klegge “ navna .

Det vil si , hun er høyt og laft ,, ikke noe gæli med henne altså .

Men hun bruker meg til alt .. Ja til bord til å med . Får vi griseøre å kose oss med , bruker hun ryggen min som bord .. Eller til hinder , så hun kan hoppe over meg . Ække noe vanlig hinder heller da … Er en vakker stor gutt ! 🤩🤩

Åhhh , noen ganger kan hun være veldig plagsom , har mest lyst til å “ selge “ henne .😠😠😠 Men hun er vakker å da , ja hun vet å dra på sjarmen den lille krype .. Lita og lita fru Blom ,, hun har blitt stor nå ,, over 4 kg . Masse pels som hun pleier å legge over tryne mitt ……Da får jo ikke jeg sett noe . Ja , syns det er kjekt å se noe da … Når hun legger seg for å slappe av , trur du ikke hun legger seg over meg .. Ja da , hun bruk meg som seng også … 🤨🤨🤨

Kjekt å være store bror da . Men det får være grenser …

Her en dag , var hun kjekk , vi har hundegård bak i hagen ,, ja det er gjerdet inn , he he he , trodde mamma at det var sikker … 😮😮😮

Ikke for “ bombefly “ . Hun fant ut , at hun kunne ta hode unner det ene stengsel , så vippet hun det opp .. Ja da måtte jo jeg følge etter, May-Ritha ble med hun også , ja hun kunne jo ikke ta seg en tur alene … Er farlig det da ! 😎😎😎

Hun trasket sikkert etter lukta som var i lufta ,, grillmat .. Vi fant ut hvem som grillet ,, naboen ,, ja vi har vært hos de før vi da .🤭🤭🤭. Så det vanket litt pølse på oss … Så gikk vi hjem igjen , ja med følge av nabo kona .. .. Skal si mamma ble lang i tryne når hun så oss ,,,Like lang som grillpølsa vi fikk …😮😮😮. Trur det blir lenge til vi får gått på grill “ party “ neste gang …. Uten å si i fra He he he ..

Nå nærmer det seg 17 mai , vi skal ha bunader på oss ,🤩🤩🤩, Ja Ja , Mona “ bombefly “ i bunad he he he ,det kommer til å bli litt av ett syns ,, he he he mamma må minst lime den på henne .. Elles er den av på 2 sec .

Bombefly koz fra Morten ….🙃🙃

19-4-09
Hællæ…

Ja det er det vi sier her nede i Østfold , når vi treffer noen vi kjenner .

Nå har påskeharen dratt , ja det er en ei uke siden det da , jaga han som jeg gjorde med nissemann …men påske egge det passa jeg på å få før jeg jaga den tullingen ut av huse ….😎

Her på vi bor har vi hatt noen varme og flotte dager . Har ligget å slikket sol på verandaen . Fy fillern det er så deilig . Måtte bruke solbriller da , ja sola var litt skarp i øya mine . Så var det kjekt å ha de på , når det gikk noe pent på veien ,, ja er lov til å glane da ,, er jo ikke akkurat bortskjemt å se pene tisper tripper forbi her . Heller “ sultefôret “ på slike ting . 🤒

Jeg er i grunn flink til å hjelpe til med huslige ting også , ikke bare springe rundt å se pen ut ..

Støvkluten til mamma , den fillerister jeg til tider .Moppen får også en runde med risting , ikke inne da , nei gud a meg da blir mamma sur .. Den er våt , å da spruter det rundt om kring inne , det er ikke kjekt ,, tar det med ut på verandaen . Hun setter ikke akkurat pris på ting jeg gjør da . Her en dag, så hadde jeg tatt proppen som er i dusjkabinettet , ja å badematta ut på verandaen , fy flate ble den huske stua her .. Fatter ikke jeg at det skal bli så mye bråk av slike ting .. Må jo luftes da …. Hun drar jo ting ut der for å lufte det .

Nei , da er det bedre å hjelpe pappa , han skifta til sommerdekk på bilene da fikk jeg hjelpe til . Gud , det var dritkult . 🙃

Eneste jeg ikke fikk lov til , var å krype unner bilen når den ble jekka opp. For da kunne den dette ned , å da hadde jeg blitt pannekakeflat .

Når ett dekk ble tatt av , så hoppet jeg over det noen ganger , så satte jeg meg på det etter på . Så det ikke skulle stikke av , det hadde ikke vært noe kult . Men det ble noen dekker å passe på etter vært .

Jeg måtte smake på en mutter til en av dekka også , ja de så ut som godis. Fytte katta det smakte drit , så de kom fort ut ..

Men hvor lenge var denne gutten i “paradis” , Jo helt til mamma fikk se hvordan jeg så ut .. Etter å ha hjelp pappa med 8 dekk .. Ja , jeg skal ikke gjenta det hun sa , men det var klart tale at jeg var møkkete .

Hva trodde hun da , at vi satt å bytta gullurene dekk på bilene . Nei , nå fikk hun ta seg en bolle og kaffe å roe den nerven som lå i fistel ett sted .

Ja , jeg var møkkete å det var deilig , så ut som en sort fartsstripe i pelsen. Når det er sakt , denne gutten kan brukes til så mangt . Akkurat som ett sort skjørt …

Koz fra Dekkskifterassistent Herlige Morten 

8-4-09
Hei og hopp , ja det er jo det Påskeharen gjør .Ja , da tok jeg en tur innom dagboken min … Ja det er jo noe som heter påske .. Hva det nå betyr , men det jeg har fått med meg , er at vi får Påskeegg .🙃🙃 Ja , det skal vist komme en Påskehare med egg som er fylt med godis .. Det sier vi jo ikke nei til . Ikke fillern om jeg slipper den haren inn her , nei fillern heller😮😮😮 . Det er jo ikke lenge siden jeg jaga nissemann og buska ut av huse .. Det var litt av en jobb .. Ble jo andpusten av det ..

Tenk jeg  måtte bade for at påska kom også . Hvorfor skal jeg bade for at den “figuren” av en type skal komme hit . Han har sikkert ikke badet på evigheter ..litt urettferdig syns jeg da …

Syns jeg kjenner lukta av den typen alt . Dra meg sakte igjennom kjøttkakesausen og potetene det er helt vilt av hva som er på ett helt år .. Syns det holder med jul jeg da ,, men nei da ,, det er Fastelavn . Påske , pinse , 17 mai . santans osv ..

Kan jo bli andpusten av alt vi skal feire  .. Jeg orker ikke å jage slike ting som kommer rekene rundt ett helt år . Har andre ting å finne på . Som å ligge å kose meg med beina i være eller gå tur ..

Spise god mat , noe som jeg elsker ..

Har lurt på litt det med den påska , men mamma prøvde å forklare meg hva det var for noe ,, men datt av i første sving ,, like greit . Kan jo ikke bry det pene hodet mitt med alt da .

Mamma har pyntet litt til påske , ja med kyllinger og gule lys . Så her en dag , så var den ene kyllingen borte . Hun lett høyt og laft .

Fatta ikke hvorfor hun gadd det, den er borte den , viste det jeg …Lå helt rolig å så henne leita , lo litt for meg selv .. For den hadde jeg nemlig “drept “, ja den lå på gulvet gul og med  beina i være og små vinger rett ut . Så fin ut å bite litt i .. Var jo laga av issopor da ,, passa på at det lå litt strødd utover hele gulvet .Etter at jeg har tygga den i stykker ... He he he , men nå har jo mamma noe å lete etter ,, ja ja , da har hun noe å gjøre i påska .

Jeg skal ligge med beina i være å vente på påskeegge mitt ..

Ha en fortreffelig God Påske .. Morten


                                                

30-3-09


Hei sveis …

Har vært her og titta i det siste ? Kan tenke meg det . Er ikke nysgjerrig vell ? Bare lider av det ,, he he he akkurat som meg ..

Det har vært litt hektisk her , ja min søster May-Ritha er syk , så mamma har vært land og strand rundt med henne . Er noe feil med hennes bakbein , men ingen vet hva det er! 🤨

Vet at mamma er veldig bekymra for henne , ikke noe rart , men men hun blir helt sikkert frisk .. 🤔🤔

Jeg har blitt klippa ned , ja fy fillern fyker rundt å ser ut som ett ny klippa lam . Mangler att jeg breker som ett lam .

Det kommer jeg værtfall ikke til å gjøre .. Hvis noen skulle tro det om den kule fyren jeg er .

Syns du ser meg i ført den dritkule mc jakka mi , og breker som ett lam ,og spist gress eller hva de dyra eter .. , nei dæggærn døtte .. Det hadde jo sett helt teit ut . Brått hadde jeg fått navnet Lambi Morten ..

Mamma fant ut at nå trengte jeg en klipp .. Syns det hørtes greit ut . Har jo sett ut som “folk” før ..

Så begynner hun å klippe ,, hm hva i svarte er hun driver med tenkte jeg ,, syns det begynte å bli litt kalt på ryggen .

Hun sier at jeg blir kjempe fin , og vakker ,, vet jo det jeg da . Når jeg ble ferdig å fikk se meg i speielen ,, ja da holt jeg på å dåne .. Er det meg tenkte jeg , fy fillern og svarte edderkopper jeg ser jo ikke ut i hele tatt .

Første tanke som dukka opp hos meg var .. “ du ser ut som ett lam “ ..

Fatter ikke at hun har klart å klippe meg så kort . Trur hun skal kjøpe seg nye briller .. Ja hun må se jæklig 😎😎dårlig .nærmest svaksynt spør du meg .. . En fattig trøst er at det gror ut igjen ,,,,

Nå kommer jo Påske , kan jo høre med den Påskeharen om han kan legge litt pels i egge mitt .. Ja han reker jo rundt til alle som er .. Han finner sikkert litt pels her og der ..

Som han kan legge i egge mitt ..

 Lambi klem fra Morten ..

4-3-09
Hei og hopp ..

Ja jeg hopper ikke akkurat så mye , men jeg kan vist jeg vill .

Her har det hent litt da , mamma har klart det store ! Hun har skadet seg i fingeren , ikke alvorlig da ,, men vont nok . Hun klager ikke så mye , bare noen gloser nå og da .  

Hun måtte en tur på legevakta for sjekk … Trodde den måtte syes , men hun slapp . Trur hun var glad for det , det hadde jeg vært i værtfall . Nå har jo ikke jeg slike “ knakkpølser “ hengene ned fra kroppen heller da . Hadde jo sett teit ut …

Når jeg fikk se den “ polstra “ fingeren , da tenkte jeg ,, nå slipper vi å bade .🙃🙃. Jippi , men gleden ble ikke langvarig .. Dagen etter så ble vi badet , trur hun hadde badet oss om hun hadde mista hele armen ,, ja ingen ting stopper den damen nei ..

Håpa på at legen hadde sakt at hun skulle ta det litt med ro , men det vet hun ikke hva er .😲😲😲. Selv om hun er ett år eldre .. Men ikke antydning til grått hår . Hmmmm , hun driver og farger og striper det ,, så det er jo ikke godt å vite da ..

Vi har noen i familien som kan prate med oss hundene ,, er jammen kult altså 🙃🙃🙃. At vi har fått en “ stemme “ vi også . Trur ikke mamma skal gjøre noen store sprett nå, da kan jo jeg sladre .. He he he , mamma hun pleier å synge for meg .. Ja , hun digger Ole Brum sang ,, hun bytter ut ord så det passer til meg . Ja , sangstemme har hun ikke da ,,(trodde ikke det var tid for vepsestikk nå) , men hun prøver .. Det fortalte jeg ,, mamma , ja hun så ut som ett trafikklys .🤭🤭🤭. Når hun fikk vite det ..

May-Ritha hun fikk også lov til å “ bli “ hørt .. Jeg liker å prate en hel masse jeg da ! Men hun fikk slippe til da ..

Hun fortalte at pappa han snur ryggen til oss hundene i dobbeltsengen ,, da var det pappa som ble rød i fjeset ,,Ja , han så ut som ett fyrtårn ,, men det er jo sant … men mamma hun koser med oss alle , hun har tid ,, fortalte May-Ritha .. Det har blitt mye latter ut av det etter på .. Men en ting var vi enig om , vi er glad i mamma og pappaen våres ..

skravlekoz fra morten ...

26-2-09I dag har mammaen min bursdag , ja hun er ikke fult 100 år ennå … snar halvveis .. Så jeg tenkte at hun måtte få ett dikt av meg . For hun ønsker seg ingen ting ,, rar den mammaen min .. Når vi har spurt hva hun ønsker seg , svarer hun “ snille barn “ men det har hun i bøtter og i spann . Jeg har tenkt så Hart , at det pene hode mitt har fått vont. Jeg er jo ingen dikter eller poet med slik lyd diktet til mammaen min ..

Jeg er ingen forfatter , dikter eller poet ,

men noen pene ord

Har jeg laget til deg ,, Da det er din dag ..

Kjære mamma , du er min ..

Jeg er din ..elsket uten betingelser ..

Ingen har maken til deg , for du er du..

Fylt av kjærlighet til meg…

Du gir meg mat , trygghet og kjærlighet ..

Mange fine turer og masse lek ..

Jeg elsker deg ..

Jeg vil gi deg masse roser , roser som dufter som deg ..

Men jeg er pengelens ,, men ord koster jo ingen ting .

Så herved gir jeg deg 1000 røde roser i bilder , fra meg til deg ..

Jeg elsker deg mamma min ,,

Gratulerer med dagen …..

Rose klem fra Morten ..

22-2-09


Hei og hå …

Da er jeg her, ja jeg og familien var ikke så lenge i himmelrike etter at mamma mista stemmen .. Det gikk bare 3 dager det , så var stillheten slutt !!! Sukk , kunne jo ha vart litt til da !

Nå skravler mamma i hundre , ja den kjeften går i ett , tar sikkert igjen for de dagene hun ikke hadde stemme …

Ser dere hvor tøff jeg er på bilde , fikk ny jakke av mamma i går. Det kom ei pakke i posten , næ sier mamma nå har jakka de kommet … Ja , jeg liker bare stilig tøy jeg da ! Trur mamma har fatta det nå . Så tar hun opp den rå stilige jakka , fytte katta ( katter har jo ikke slik da ) , døtte meg inn i fuglekassa den jakka var rå tøff . Jeg hoppa som en kenguru for å få prøvd den jakka . Den passa perfekt til den lekre kroppen min .

Elsker å ha på meg tøy , særlig når mamma tar bilder av meg . Capsen og brillene har jeg hatt fra før . Er den fødte modellen , for klær . Så nå kan jeg bare ta meg en tur til byen , så faller alle damene for meg 😎😎😎! Ja , dem faller jo ikke for det er glatt ute da , åh det var det dere tenkte nå …ÅHHHH Ingen kan jo motstå en slik som meg da !

Hemm , men damer er ikke lett å bli kloke på heller da😮 ! Dem har så mye rart for seg , ja jeg lever med 4 jenter her på 4 bein .. Er så en kan få magesår av mindre . Skal bare høre dere når vi skal gå tur : er bløtt ute , er kalt ute , er for mye snø ute , det regner ute , osv trur dem ikke er vanntette jeg . Nei , da er det bedre å være slik som meg , driter i være !😎😎

Nå skal jeg stå modell for mamma ,,,, Hadde godt så lenge ..

Mc  klem fra Morten .

Ps: mammaen min har bursdag den uka her , prøver å lage ett dikt til henne se !!! For hun ønsker seg ingen ting ! Snille unger har hun i bøtter og i spann !

16-2-09Stjohooooooo , her er jeg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Jeg er såååååååååååååååå lykkelig .............

Fy fillern her er det deilig for tiden , ikke for det har kommet mye snø som vi kan leke i og ikke for dem kuldegradene her heller . Ja , de kuldegradene som er her , kan jo få munn min til å fryse til is , ikke noe kjekt . He he he , jeg som lider av kronisk munndiare ….Ikke i forhold til mamma da ,, den kjeften hennes er det jo ingen som kan stoppe 🤩🤩… Trur jeg da !

Det som er så deilig her , er at mamma har mista stemmen .. Gud , som vi nyter det .. Ha ha ha , det er så herlig . Nyter vært sec , ja minutt og time også . Fy fillern håper det tar en stund før hun får igjen den stemmen ,,,, Trur jaggu pappa og ungene nyter stillheten å jeg da ..

Hun fikk vont i halsen her en dag , så på kvelden så var stemmen borte ,, føk rundt her å viska ,, vi lo så godt … Ja , jeg lo så pelsen min krølla seg på min deilige kropp ..

Trodde ALDRI jeg skulle oppleve noe så deilig stillhet , som nå . Bare må nytes ,, he he he jeg er litt “ slem “ nå da ,,,,men men er ikke vont ment .

Det beste jeg vet er å gå bort til henne å se henne dypt inn i øynene , da sier hun ,, elsker deg gutten min,,, men nå så er det ikke lett å høre det ,, Da legger jeg hode på skakke , for hun skal si det en gang til ,, He he he , hun forstår ikke at jeg “ bøller “ med henne .. Det er så super kult ………………

Jeg hører til vanlig det jeg vil høre da … Er jo helt vanlig det for oss ,, hørt den før jeg da .

Nei , nå har jeg ikke tid til å klampre runt på det tastaturet , må bare nyte stillheten her …

En stille klem fra Morten

6-2-09Hei hei ..

Her er jeg , igjen ….. Ja hva trudde du da , at jeg skulle ta ferie fra denne dagboken ? Å nei da , det kommer ikke til å skje ,,, men mamma hadde tenkt å legge ned dagboken min , men da kom det protester fra enkelte som leser den …

Fatter ikke hva som er kult med denne dagboken , ???? Noen sier dem ler til dem griner , av hva jeg skriver … stygt å le av folk da ,,, HÆÆÆÆÆ er ikke jeg folk ???? JOOOOO , det sier mammaen min , mammas lille gutt ,,,,, Kommer alltid til å være det . Har flere kose navn å jeg da , men det er privat 🤭🤭…. He he he .. Ble skuffa nå ,,, ? Ja ja , men det bryr jeg meg ikke noe om , må jo ha litt privat liv jeg også … selv om jeg er både pen og kosegutt …

På bilde så har jeg lagt meg oppe i lekekassa våres , ja jeg var pert 😠😠😠på mamma , å da fant jeg ut at lekekassa kunne jeg legge meg i . For da bjeffer jentene og det er ikke så kjekt , når mamma og pappa skal se nyheter på tv . Fatter ikke at de gidder , er jo bare krig og elendighet jo …😮😮😮 mye bedre dem så på villmarksprogram da .. Det er det beste jeg vet å se på … Så jeg ble liggende oppe i den lekekassa på pur trass , jentene laga det levende 😠😠😠…(kult med søsken ) 🙃🙃🙃

Derfor var jeg jeg var pert(sur) , ja sikkelig sur på henne 😠😠, var at vi hadde vært hos veterinæren den dagen . Jeg ble vaksinert . Jeg hadde prøvd å sjarmert mamma hele tiden , for jeg liker ikke slike sprøyter , men hun lo seg ikke sjarmere …🤔😘 Ikke veterinæren heller .. Selv hun sa jeg hadde verdens peneste øyne og ett vakkert ansikt … Så stryker hun veterinæren meg på ryggen , der kom stikke , fy fillern det var ikke noe godt 😮😮,, men sa ingen ting ,, må jo ta meg sammen litt da ,, er jo en stor gutt .

Det var verre med Mona-Christine , ja hun fikk vaksine hun også , men hun hylte som en gal .. Ja kunne tro hun var en mann … Noe hun ikke er … Så nå er det lenge til neste gang for meg .. 😎😎😎

Lekekasseklem fra Morten .. 😀😀😀


 

 

 

 

1-2-09Hei Baby …

Ja da tok jeg meg en tur hit , ja jeg skal bare legge i fra meg ett poteavtrykk da ..

Gruer meg litt til i morra se .. Jeg hater veterinærer se , ja jeg biter dem ikke altså , nei kjære freden det gidder jeg ikke . Må jo bruke kalorier da jo .. Nei , slik overlater jeg til andre å gjøre . Ikke det at jeg teller kalorier altså ..

Kjære freden , jeg skulle jo ikke skrive om kalorier , skulle fortelle hvorfor jeg skal til veterinæren , åh ja det har noe med hue å gjøre … hue mitt er ikke teflonbelakt da ,, he he he ..

Jeg forsto at det var ett eller annet til morran i dag , da jeg måtte bade ,,,, Ja jeg bader ellers å da .. Så sier mamma , ja nå må du bade , jeg forsto det da ,, står jo med vann til knea med skum rundt meg ,, åhhhh en kan få krampe av mindre .. Trudde hun at jeg skulle ta en svømmetur i den balja karnsje ,,Mamma hater å se oss møkkete . Glad jeg ikke er naken hund jeg , da hadde hun sikkert brukt møbelpolish på oss .. He he he .. Glad jeg har litt pels jeg da Du og Mona-Christine skal til veterinæren i mora , hææææææ , hva sa hun ,, hvorfor i alværden skal jeg dit ,, er jo ikke sjuk jeg da ,,,Nei dra meg sakte igjennom spaggetisausen .. Nå har det prima for mamma igjen .. Du skal få vaksine ?????, vaksine sier jeg ,, det er jo ett år siden jeg fikk en sist ,😠😠😠, Ja det er sant sier mamma , men du må ha en hvert år , så du ikke blir syk …. En ting er sikkert , jeg har ingen planer å bli syk , jeg er tøff så jeg jager vekk alle de basillene … Men det nyttet ikke argumentere med mammaen min 😠, det har jeg prøvd på før ,, nyttetsløs ,, .. Så da går jeg rundt å er litt nervøs , ja pelsen min skjelver litt den også syns tennene mine klaprer også høres ut som tastaturer når mamma skriver på pc ..🤔🤔🤔 .. Hmmmm ,, hvist jeg skrur på sjarmen så slipper jeg helt sikkert , se på bilde av meg , er jo den bedårende gutten .😘😘😘. Virker på mamma en gang i mellom , virker sikkert på veterinæren også … hun er jo ei dame da ..

Vaksineklem fra Morten ..🤭🤭🤭

23-1-09

Shohoooo ..... i dag har det vært dritgøyt ... 🙃

 

Ja , nå måtte jeg stikke innom her .. Fy fillern jeg er jo litt av en type da ! Elsker å skrive i den dagboken min da … Ja du ser jo det , jeg er jo en ortlig skrivefant .. He he he

I dag så hadde mamma dratt ut en tur , ja hun må jo få lov til å titte litt i butikkene , kunne hende hun fant noe stilige tøy til meg . Litt Rocka tøy … Jeg håpa det da … 🤩

Det som skjer er at pappa kommer hjem før mamma , ja ikke så rart , en snartur for mamma er ca 3 timer ,,, åh orker ikke å tenke på hva et lag tur blir da gett …

Pappa låser opp døra , da så jeg og May-Ritha vårt snitt til å ta en tur ut .. Ja , vi måtte bare lufte oss litt da , tisse litt og lukte litt her og der ,🤩, leser avisa sier tante det stemmer bedre .

Da , ble det til at den “ avisa “ var jaggu stor ,, Pappa ropte og ropte på oss , men det skjer at det som henger ned fra hue til meg og May-Ritha er “ lokka “ . (øra). Ja , rett og slett “ tette “ , Kan jo ikke høre på alt da .. Så jeg og May-Ritha tok oss en tur , ned til Trulte , ja hun bor 2 hus lenger nede på felte våres …

Ja vi stakk ikke av altså , nei det er ikke lov , vi bare tok oss en liten tur , det var vi enig om .🤭🤔. Så kommer pappa , kom her sier han , IKKE fanden om vi hadde tenkt til det ,,,

Nei , det får være grenser å få lange at vi skal komme når han roper slik .. Greit sier han , nå som dere har STIKKI av så får dere bare være . STIKKI AV ???????? Vi nei gud a meg ,, det er jo ikke lov , det vet vi .. Når jeg har gjort det en gang før , å det betyr trøbbel når mamma kommer hjem . Dæggarn døtte , da er det på tide vi kommer oss hjem .

Vi løper det vi makter hjem .

Vi hadde aldri tørt å stikki av hvis mamma hadde vært hjemme, nei gud a meg ,, da blir hun sur 🤒🤒… Fy a meg , hun blir surere et sitrontre , ja med stammen og rota med .. 😠🤒😠🤒

Når vi kom hjem , så håpet vi på at pappa ikke sladra til mamma.

Det gjør han , fy a meg ,,😠 hun ble knall sur ,, hun bare så på oss , da luska vi bort å la oss i buret .. Jeg fikk ikke noe tøft tøy …🤔
Fillærn også , trur ikke vi stikker av mer !!!!!!😮

                                  Snillgutt klem fra Morten

 

20-1-09 

Hei Baby ….

 

Her er jeg igjen.. Ja en slik en som meg kan jo ikke holde seg borte fra dagboken sin. 🤩🤩🤩

 

Det har kommet litt snø her, ja ikke lite heller. Det bøtta ned her en dag, mamma ja hun sa ” nå detter det store kjerringer ned ” til pappa. Fy fillern jeg føk jo rett bort til vinduet for å se. Så ikke ei kjerring jeg da, bare en hau med snø, som dala ned fra himmelen. Store snøfiller var det. Jeg måtte jo ut å sjekke hvor mye det hadde kommet. fremdelsen så jeg ikke noe til de kjærringene mamma hadde snakka om, fatter ikke hvor de ble av 🤔🤔🤔… leita foran huse å jeg da, men ingen der heller … gikk bak huset igjen, prøvde å grave for å se om de kjerringene hadde blitt begravd i den snøen, men fant ingen. 🤒

Regna med se en skjørtekant, mens jeg drev og gravde fant ikke det heller …

 

Noe var galt, for når mamma har besøk av venninnene sine, så går det ikke lydløst for seg,😎😎😎 Ja de prater altså, De kjærringene som hadde dette i ned fra himmelen de var stille,(ikke normalt) hmmm kunne ikke være venninne til mamma i vært fall. Den er jeg helt sikker på … jeg fortsatte å lete, men ga opp etter vært …

 

Ut på kvelden så ser mamma ut av vinduet igjen, nei sier hun, nå detter det store kjærringer fra himmelen igjen, sier hun til pappa, Dæggarn døtte, jeg spratt opp og ut på værandan på nytt igjen for nåååå skulle jeg se de kjærringene, 😮😮😮Ingen nå heller! Dra meg sakte igjennom fuglekassa, hvor er de kjærringene! Hmmmm, hvorfor spratt ikke pappa opp fra sofaen for å se på de kjærringene, er jo naturlig at ”vi” mann folk se på damene …🤩🤩 Men han satt som lima i den sofan, når jeg kom inn …

 

Dette her måtte jeg ha en forklaring på, satte meg å så på mamma,😉😉 da sier hun, har du vært ute og sett på de store snøfillene som datt ned fra himmelen?  Når det detter så store snøfiller, kaller vi dem ” stor kjærringer ”.. åhhh jeg mitt dumme nøt, trodde det var ekte damer, Ja, da vet jeg det til neste gang …

 

Men hadde noen begynt å kalle dem store snøfillene ”sexymannfolk”, da hadde mamma stått der ute til det hadde slutta å snø …😀😀😀!

 

Snøfilleklem fra Morten … 🙃🙃🙃

                        

8-1-09

Godt Nytt år , til de som ikke har vært her ....

Hei sveis …

Vet dere hva, nei det er jo ikke godt å vite for dere da . Jeg har blitt storebror , ja fy fillern er litt kult da !

Hun er ortlig vakker , ikke stort større en ei gresshoppe , ikke grønn da . Men gud for en terrorist , hun vet å bite i fra seg .

Så nå må jeg ligge i sofaen for å slappe av , ellers kommer den lille gresshoppa å biter meg i øra . Dem trenger ikke å bli lengre .

Gresshoppa har fått navn da , hun heter Mona -Christine men jeg syns hun kler navnet gresshoppa i stede . Var 8 uker den 4. januar .. Vekta jo den slo ut den , men det husker jo ikke jeg nå .. Bryr meg i grunn ikke noe om det hva hun veier .. . Holder lenge at jeg husker vekten min veier 9 kg , men det er en veltrimmet kropp jeg har da . Den brøstkassen jeg har , så er det ikke noe rart at jentene faller som fluer for meg !

Bedårer alle med mine vakre øyne , ja det er som mamma sier jeg smelter alle med de øya . Nå ble jeg litt ego eller ??? Men det er jo ikke noen som er på langt nær som meg . Så har jeg fått sakt det også .

Det var jo gresshoppa jeg skulle skrive om ,, Jo , hun er hvit og sier rød jeg ,, sikkert ikke riktig men skitt au .

Hun er vakker å da er det samme hvem farge hun har .

Den dagen hun kom til oss , så hadde mamma og pappa dratt litt tidlig , ja jeg liker å ligge litt lenge om morra , så jeg ble ikke med .

Når de kom tilbake , så jeg mamma hadde ett teppe i armen , hmm har hun frøset i bilen nå tenkte jeg . Ja , hva annet skal jeg tro a .

Det hadde hun ikke , når hun kom inn så satte hun seg på gulvet å pakket ut det lille nøste fra teppe. Se her gullunger , her er det en gullunge til . Hun heter Mona-Christine ,, hæ tenkte jeg ,, hva sa du hun het ?? Nei , hun kan hete gresshoppa hun er jo så lita tenkte jeg . Sååå liten har jo aldri jeg vært , trur jeg da .. Født stor og vakker jeg da !!!!!!!!!

Mona-Christine er oppkalt etter våres fysjoterapaut og min og May-Ritha’s oppdretter , hun heter Anne-Christin , å mamma som var så sikker på at hun het Christine .. Men en ting er helt sikkert , de 2 vakre damene de er også kjempe snille . Så Mona Christine har noe leve opp til , men det tror jeg ikke blir ett problem …..

Problemet er , hun ELSKER å plage meg …. Lille gresshoppa ..

Nei , nå er det mat å få .. Vi snakkes ..

Gresshoppeklem fra Morten ..

1-1-09

Hællæ.....


Hællæ ....

Godt Nytt år, til alle som leser dagboken min . Og til de nye som skulle stikke innom i 2009 .

Det hente den del ting i 2008 , jeg fikk en søster til May-Ritha ,, fy fillern én spetakkel av en annen verden ! Men kjekk å ha når jeg vill bølle med de andre jentene ( Mette og Maria ). 🙃🙃

Mats Torvald gikk bort , og Mette ble syk .. Håper 2009 blir ett bedre år .

Nyttårsaften , ja den er jo helt på tryne … Ikke fatter jeg at det skal være slik “ bråk “ mitt på natta .. En som meg får jo ikke skjønhetsøvnen jeg trenger når det bråker slik ute. Trodde at advent og jul var slitsom jeg .. Men nyttårsaften slo jo alt det der . Ja , det begynte å smelle tidlig her da . Jeg skvatt jo litt da , og bjeffa til .. Nei Nei ,, sier mamma , det er bare noen som skyter opp raketter det er

årsaften i dag .. Jaha , å det er ???? 🤒🤒🤒Jo det er at i morgen er det ett nytt år , forklarer mamma , ja en bør vel ikke lage slik bråk for det vell . Da er det noen som skyter opp rakkerer .. Sier hun . Kjære freden , dem kan vell la være å bråke slik , eller kan dem jo gå inn til seg selv å smelle slike ting .. IKKE UTE ..😠😠😠

Tror dem folka skal ta seg ett kurs jeg , ja jeg går på kurs for å lære “ folkeskikk “ , dem bør virkelig gå ett slik ett dem også . Ikke det at jeg bråker slik da , men jeg lærer å omgåes andre som meg .. På 4 bein ..

Dæven døtte , nå smalt det igjen ,, hva i svarte katter , har det tørna for dem der ute eller ?😮 Nå som jeg lå å kosa meg med beine mitt .. Får se hva dem driver med ,, Der smalt det igjen .. Så kommer det masse lys på himmelen ,

HMMM ,, kan det være at naboen som er sur på gubben sin , ja ikke vet jeg ,, det lyste jo noe j..lig på himmelen ..Har hørt mammaen min si , banner så det lyser ,, mulig hun mener noe slik ..

Så smeller det i ett sett , masse lys og masse bråk ,, Fy fillern hvor mange er det som er sure i kveld .. Det bråker jo noe j..velig ute ..

Jeg er ikke redd , ligger på gulvet å blir klødd av pappa og mamma sitter med May-Ritha på fange … Mette og Maria dem er rolige …..

Så blir det mindre og mindre med bråk ,,,,

Når vi legger oss , Så sier mamma Godt Nytt

år gutten min sier hun ,, til meg .. Godt Nytt år mamman min sier jeg tilbake ,, glad hun ikke lager slik bråk ute .. Jeg da .. Tror jeg har den snilleste mamman i denne verden ..

Rakketklem fra Morten ,,,,

30-12-08

 

Hei Hei …

Her er jeg , ja du trodde jeg hadde tatt julefri .. Nei da ikke denne gutten .

Kan vel si at det er jeg som har minst fri i den familien her .. Ja , en må jo passe på disse folka her da , finner jo på så utrolig mye rart .

Ene dagen så vasker dem alt dem kommer over , så neste dag så drar dem inn en busk som søpler ned det som er .. Juletre het den busken .. Ja den står ennå inni stua … Barker sikkert ut snart , hvis jeg kjenner mamma rett . Håper adventen går samme vei , lei alt det styre som har vært nå . 😥😥

Julaften den var koselig , fikk masse pakker og godis . Den gode maten som mamma hadde laget til oss. Hun glimter til en gang i mellom .. Fikk kyllingfile og ris ,, det smakte himmelsk . Vi er ikke bortskjemte sier mamma , vi har det bare godt . Moses og Lapp Topp kom hit også ,, ja det er 2 små spretter som går på 4 bein . Bryr meg ikke så mye om dem , jeg bare klatrer over dem , hvis dem skulle stå i min vei 🙃🙃. Så vi var mange her , ble helt sliten jeg , ønska at jeg hadde kuleledd i nakken , fikk jo ikke med meg alt da .. Noe jeg ønsket .😎

Lurer fælt på hva jeg fikk i gaver , ja nissen turte ikke å komme inn her 🤔🤔🤔🤒.Da hadde han sikkert hatt ett digert hull i bukserompa nå , etter meg .. Hvist han hadde prøvd på noe slik .For jeg passa på den døra med stor årvåkenhet . Så pakkene lå unner juletre , ,de ble delt ut i hytt og pine .. Så ropte dem navnet mitt , fy fillern til meg JIPPI ,,, pakker opp selv ,, hva i helsike er dette her ,, en genser som er sort og rød med flammer på 🤒🤒???? Næ sier mamma , nå slipper du å fryse ,, joa men jeg liker heller sorte ting ,, litt kule ting forresten . Så ny pakke til meg , hiver meg over den pakken , jaa JIPPI ,,, den godbiten . Jeg knasker i vei ,, enda ei pakke til meg ,, fy fillern jeg er den heldigste gutten i denne verden … ei leke den fillerister jeg ,, den var helt super å denge . Jeg knaska godis pinner og dengte rundt med leken min .. resten av kvelden .. Så når vi skulle legge oss , så måtte mamma bære meg opp på soverommet ,, jeg var så sliten .. Sovna tvert .. Med labbene i være med leken min ved min side .🙂. Nå er leken min av gått ved døden. Da May-Ritha og jeg dro i vær vår ende ,,😥😥,, da ble den delt i 2 . Så neste jul , ønsker jeg meg en ny leke som holder lenger …

PS ,,, mamma fikk ingen sangstemme … fillern også … ønska det sikkert ikke Hart nok .🤒🤒🤒

Romjulsklem fra Morten ..

18-12-08

Hei …

 

Fy fillern, nå er det ikke lenge til jul, gleder meg litt jeg da … Håper jeg får en del pakker. Har jo vært snill og god gutt det året her. Ikke minst sjarmert mange damer …

 

Lurer fælt på om han typen som kommer til jul stikker innom her, ja han har rød dress, skjegg og sorte støvler, sekk på ryggen. Liker ikke han noe særlig jeg da. Nissen heter han vist, skummel type han fyren der. Jeg og mamma så en slik tullig for en stund siden, fy flate jeg bjeffa til jeg ble hes. Ja hva annet skulle jeg gjøre a. Nei, slike tullinger får holde seg vekk her fra.

 

Det som er helt bak mål, det er at alle, ja nesten da står i vaskebøtta for at han skal komme hit den dagen. Hørt slik tull, må være rent til jul sier mamma. joa men det er jo ikke nødvendig det, når jeg skal jage den tullingen vekk. Fatter meg ikke på dem 2 beine som bor her jeg.

Dem har vasket i flere dager, hengt opp gardiner, pynta med nissebamser rundt om kring og andre juleting..

Så skal dem dra inn en hel skog i stua. Ja jeg har sett det juletre, (står i uteboden) sikket masse edderkopper på det. Noe mamma hater.. og andre intligente liv.. Da blir det jo fult av stikkende nåler fra det tre på gulvet. Det som er litt kult med det treet da, det er alle luktene, ja alt det Gud skapte det er jo ikke lite da … he he he trur jeg. Da er jo det helt bortkasta jobb, med den vaskingen … Kunne heller å ha brukt litt mer tid på en slik herlig type som meg. Ja, mamma sier til meg hele tiden at jeg er den vakreste gutten i verden, å det trur jeg på, har sett meg i speielen  flere ganger, å det speile ljuger ikke.

Ja, bilde som står over er mamma og meg, det blikket vi sender hverandre sier mer en 1000 ord..  så slik ser min mamma ut. Ja, hun har pyntet seg litt, skulle ut å spise julemiddag med pappa. Tante og onkel ble med også. Så Tusen Takk onkel for den fine dagboken jeg fikk med bilder i.. jaggu masse pene hundedamer i den!   

                 Jule klem fra Morten

12-12-08

Ja, da er det jul snart …

 

Se hva hun har gjort med meg hun tredde den nissehua ned over øra på meg, ser jo ut som en tulling.🤭 Hun hadde kledd den bedre, hun er jo “nisse” hele året … Syns den er litt stressende for meg den jula jeg men gøyt å da. Baking hører med til jula , det prøver mamma på  . Ikke for å klage men, hun har bare “baket” 2 slag tror det holder jeg … noe som heter “steinkaker”? 🤩

, Hmmm det er ikke hennes sterke side. Tror ikke hun sto først i køen når det ble delt ut gett. Men hun har andre ting hun er flik på da. Kan jo ikke ta opp det her. Er jo ikke hennes dagbok. Får å være grenser.

 

Jo, det har kommet litt snø her, ja det er noe hvitt på bakken som er kult å leke med. Litt kald er det, så blir det glatt på bakken. Noe mamma ikke er “skodd” for, når vi skal gå tur.😀 Det sa seg selv at dette her måtte gå gæli … vi hadde gått en stund, så skulle vi ned en bakke … den var glatt ha ha ha noe ikke mamma la merke til, der sa det pang rett på rumpa med mamma .🙃🙃 Gud det var ett syns for guder der hun kom flygende .Så ut som ett transportfly som kom flygende i lav høyde  ned bakken, med beina i være. Det kom noen gloser fra den kjeften 😠😠😠, men kan  ikke gjenta  dem her . , Hun kom seg på beina igjen..  Jeg lover deg, det var kjempe komisk. Luer på om jeg skal kjøpe pilotdress til henne til jul,🤨🤩 hun var jo så flik å fly ned den bakken, karnsje med en fallskjerm som hun kan ha på ryggen. Jeg må si jeg lo godt inni meg, når vi gikk hjem. Mamma ja hun gikk så stift at hun så ut som hun hadde gipsa hele henne. Blåmerker, ja dem hadde hun mange av,,,,,😉
Førjulsklem fra Morten uten blåmerker

30-11-08

                                      

Hei …

 

Her er jeg, ja nå er det noe som heter advent.. fy flate hva det måtte bety. Men jeg tror det har noe med vasking å gjøre, eller? Ja, mamma flyr rundt med ei bøtte og vasker litt her og der. Noe jeg syns er drit kipt. For da har hun ikke tid til meg …

Hvis jeg stjeler kluten fra den bøtta, da blir sikkert den advents greier borte, Ja, hva ellers kunne det være!  Har hørt den uken som har gått, at vi må pynte opp til advent.. Liker den ikke, tar all oppmerksomheten fra meg. Så kommer det gardiner opp og noen staker med lys på seg i vindu, hmmm, hva i svarte pepper skjer her a?

Det er å pynte? Ja ja, noen kaller det å pynte også, jeg kaller det rot, for nå får ikke jeg sett ut fra det vindu, fillern også.

Nå begynner jeg å bli ortlig irritert på den adventen, først så tar den all oppmerksomheten fra meg, så sperrer den all utsikt for meg i vinduet … Ja hadde jeg kunnet få banne høyt så hadde jeg gjort det, men da får jeg durable med kjeft. Ja ja, da får jeg sett ut av neste vindu da, HVAAAAAAAAAAA, skjer! Hun henger opp gardiner der også, som er like tykke som pledd, får ikke sett en dritt ut av noen av vinduene. Og selv klart så kom det en stake der også. Dra meg sakte igjennom spagetisausen, nå er det like før det tilter her, så setter mamma seg ned, Nå gutten min er det fint her, NEI tenk det er stygt og jeg liker ikke advents greie. Ja, du vet sier mamma, advent betyr vente tid, har med julen å gjøre. Flått tenkte jeg da legger jeg meg ned, og venter til advent tar ned gardinene og forsvinner jæklig for, for tålmodighet ligger ikke til meg, fins ikke i mine gener. Så ikke slipp adventen inn i huse, ett godt råd fra meg.  

Ha en fortreffelig advent. Hilsen Morten

23-11-08

Hei på dere/deg ...

Da er jeg tilbake , etter en liten sykemelling  fra vetrinæren .. Fy flate det var ikke noe kult hos den vetrinæren , så i mitt neste liv skal jeg ta durabli hevn på han typen ,,,Så vont jeg hadde det ,,, ja mamma sier  at jeg tok det som en mann , hyla og " skrek " hele dagen og kvelden  ..

Jeg måtte fixe på noe hos vetrinæren , ikke noe farlig altså ,,, Når vi kom dit fikk jeg stikk i nakken ,, da ble jeg kjempe trøtt ,, sovna tvert ,,, når jeg våkner etter en stund ,, hadde jeg en pen skjerm runt hue ,, å så vont i hue jeg hadde ,,, hva i svarte edderkopper er dette ,,, jo jeg er full...
Så fullesjuk  , fytte svarte edderkopper og andre kryp ,,, det var jævlig ,,, noen sier full før Drøbakksunde ,, ja ja , da sier jeg full før Fr.Stad brua . Det hang jaggu lenge i den " fylle kula " som vetrinæren hadde gitt meg . Helt til dagen etter . Det sier jeg , det skal jeg ikke væme på noe mere ..
Etter en stund så kommer mamma å henter meg , gud hvor kul hun sååå ut ,, hun svaier fram og tilbake ,, hei gutten min sier hun ,, hvordan går det ,, Jo takk bare bra ,,, snøvler jeg inni meg .. Fillærn , her er det ikke en kjeft som står i ro ,, alle svaier jo ,,, hva er dette her a ,,, Huff , sier mamma du er hvist litt " full " du .
Skal løfte deg ut i bilen jeg ,,, ja det trur jeg jaggu hun skal gjøre ,,, dem 4 labbene mine var ikke lett å holde styr på ,,, langt mindre skjermen dem hadde tredd på hue mitt .
Når vi kom hjem , ja da sov jeg litt , hyla litt og pep litt og " skrek litt " akkurat som en mann ..resten av dagen og kvelden  . Fikk vært ute å tissa litt nå og da , mamma måtte følge meg da , for jeg sovna stående inntil gjerde til naboen .... Så jeg sier ,, ikke mere " fyll " på meg ,,
Klem fra en Edru Morten .

17-11-08

Hællæ folkens , jeg er " sykemelt " av vetrinæren , kommer snart til bake ...

Han vetrinæren var #xw#`¤&# , får ikke bande mere #¤XZ#W# .

Hilsen Morten  

9-11-08

Hææællllæææ !

Her er jeg igjen , gosh her var det jaggu støvete , fy a meg ,,, spindelvev er det her også . Fytte rakkærn , nå må mamma ta seg i sammen , kan jo ikke vente sååå lenge som hun har gjort nå , med å skrive i dagboka mi ...😀

Det har jo vært litt mye å gjøre her . May-Ritha søstra mi , ja hun har vært på klikkert kurs . Ja , det har ikke klikka for værken mamma eller May-Ritha , for å ha sakt det 🤩. Det er en slik firkanta dings , med en knapp på , som klikker når mamma trykker på den . Syns den dingsen bråker noe j,,,vlig , vekker jo hele huse jo + naboen . Så nå skal mamma prøve det på meg !!!! Det trur hun at det går , NEI , det har jeg ingen planer om å bli med på . Holder lenge med den komandoen mamma bruker til vanlig .😲 Tenk så " teit " , hvist jeg sitter pent , Så skal mamma klikke , med klikkert altså . Nei Nei , det er bare " tull " syns jeg . Syns mye rart er teit jeg da .Tar ikke det opp her ,🤔,,,,,  Det jeg syns er deilig , er å kunne ligge med alle 4 " hjula " i været , foran ved ovnen å nyte varmen fra den . Gud , da er jeg i den 7 himmel , ja den 10 himmel også 😀😀😀. Er å blir en koseklomp , som mamma sier . Men trene må jeg til tider .....
Så til tirsdag så blir det trening , ja å den heter tirsdagsklubben , kan jo bli artig 🙃🙃. Har " begynt " med en ny " hobby " , fy fillærn og svarte edderkopper ,,, det er å springe etter biler i fart ,,,JA jeg vet det er FARLIG , men det var joooo så drit gøyt . Men gud bedre så mye  kjeft jeg fikk etter på , ja mamma ble sikkelig redd , derfor  kjeftet hun på  meg .Forsto det da ,,,,, kommer ikke til å gjøre det noe mere . Nei , nå er det fyr i ovnen , legger meg å slækker sidna den jeg ... Hade fra koseklompen Morten . 
Hmmmmm ,  nå skal  tenke på , hvordan det er å springe langs etter ett fly ,,,,, en må jo ha litt høye tanker da ... det kan jo ikke kjøre på meg !  

25-10-08

Hei Hei ....

Fy fillærn jeg har vært sikkelig syk . Ja , dem andre hundene her også ,,, hatt noe som heter  kennelhoste . Maria , søstra mi , hun holder på ennå da ,,,, stakkars " lille " bolla . Hun er litt rund i formene og mye mere bedageligere en meg .Håper hun blir snart frisk . 😘

Det var sist helg at vi begynte å hoste , tett i nesa var vi også . Så mamma måtte ringe veterinæren ... hun fikk beskje om å gi oss nesedråper . Fytte katta for noe jævlige greier . Ja , dem har helt sikkert laget av " drit " og kvært katt eller noe . Jeg var litt slækk så jeg orket ikke å protestere så veldig ,,, ja jeg var jo syk . Fikk ligge i sofan med pledd og puta mi .... ja ja , gutten min sa mamma , du får ta det som en mann . Fy fillærn det var jo det jeg gjorde . Lå jo slækt på sofan , å oya meg ... åhhhhh  fillærn hvor syk jeg var ,,,,Fy a meg , jeg er helt sikker på at jeg var den sykeste ,,, åhhhhh , sååå syk jeg er . Auuuuu nå har jeg vont i halsen også ,,😮😮, hoster en del se ,,, uaaaaa da . Ja , en " mann " som meg klager ikke så mye da ... åhhhhhhhhh skal banke  den som smittet meg med den driten her ,,,,,Orker ikke tanken på det nå ,,, men vent til jeg blir frisk .På mandag så ringer mamma til veten igjen , så hører jeg hun sier ,,, dem hoster til dem er grønne i hue ,,,Da får vi hostesaft ,,, Den var  grusom , mye værre en nesedråpene . Det smakte bomba sauer , kværte katter med en dæsj tran . Da skjønner du at det smakte helt jævlig
Det som er mest dumt oppe i det hele her , vi får ikke gått på kurs . Da dette her smiter veldig .Så da tar jeg meg en lur nå jeg ,,, er litt slækk ennå se . Hade fra Morten .
 

20-10-08

Hei hei ...😀

Savnet meg eller ? Ja det går i ett her om dagen .
Så har jeg hatt bursdag , jett om det var koslig a . Fikk masse godt å spise og gaver så klart . Blant annet den dressen du ser på bilde . En må jo følge stilen da , har caps som er lik dressen også . Godt å ha rengdress når det regner ute , så slipper jeg å bli piss bløt . Du trur jeg er brotsjemt  he he he , det er bare tull har bare noen få vaner jeg da  .😀
Om mandagen så hadde jeg bursdag , går som sakt på kurs . Så sier mamma til de andre at Morten er 1 år i dag . Trur du ikke at dem andre på kurse sang for meg , og klappa for meg . Åhhhh den kunne hun ha spart seg for å ha sakt .  For jeg ble såååå flau ,,🤭,,Jeg rødma noe jækli . Var het " rød " i hue og i " pelsen " trur jeg . Så sikkert ut som en " lyse rosa  " elefant der jeg gikk .🤭
Glad   det er 1 helt år til neste gang .

Har vært hos " tannlegen" også . Jeg grua meg litt til å gå dit 😮. Men jeg vet jo at jeg får en godis når jeg har vært flink . Når vi kom dit , så sier hun veterinæren ,,, der har vi Morten minstemann , jeg liten fy fillærn jeg er gedigen stor jeg nå da ,,, se hun dårlig eller ???
Vi får se på tenne dine da Morten , og opp på det borde med meg ..Så sier hun plutselig , du veier 8,7 kg , jammen har du blitt stor gutt ... jøss har hun tatt på seg briller nå eller !!😮!!! Du har gått ned litt siden sist ... Ja , det er mulig jeg har gjort ,, er jo ei tispe som " løper " i nabolage har jo ikke akkurat tid til å stå på hue i matfate da . Kjære freden hun skulle se på tenna mine ikke se på vekta mi .... makan til folk altså .
Etter en stund så sier hun , du har suuuper flåtte tenner , rene og pene tenner . Ja , skulle ikke jeg ha det karnsje . Hakke tenkt å få meg gebiss , eller spise suppe resten av live .😲 Da kommer hun med gobitten ...  leverbitt åhhh  er det mulig ,,,,det er jo ikke noe godt da , pleier å få tørka kylling bitt av mamma  ... så jeg fnysa litt  . Så neste gang jeg kommer håper jeg hun har bytta ut den leverbitten med noe annet 🤔.  Tørka kylling karnsje , er jo lov å håpe da . 😀
Ha en fin dag vidre folkens , det skal jeg ha ... Vi skal ut å kjøpe tørka kyllingbitter ... 😀 Hørte jeg noen sa , jeg er bortskjemt ???? 🙃

11-10-08

Hei på deg baby !

Da er jeg her en liten tur , har hatt litt mye å gjort se .
Har begynt på kurs , der er det mange jeg ikke kjenner . Men blir nok kjent etter vært .....
Han ene innstruktøren var litt " teit " her en dag , ja da ble jeg sur ..😠. Han fikk høre hva jeg heter , så sa mamma Morten , da lo han gått ,,, så sa han : Han heter ikke Morten ? Jo sa mamma , han heter til  og med Herlige Morten ,,, da flira han enda mere å gikk vidre ..😥. Ikke bry deg om det du gutten min , sa mamma etter på , ikke alle som har såååå flått navn som deg ...😀 Han trodde sikkert at alle 4 bente springer runt å heter Fido , Pluto , eller noe annet . Fy fillærn , han var tett , ikke rakkærn om jeg skal hilse på den " tullingen " en gang til ,,, Får være grenser da  hva jeg skal hilse på ..... Ikke han i vært fall .😠😠

En annen ting som jeg har lurt på i evigheter ,,,, Noen rydder høsten bort , men mamman min hun tok med seg høsten inn .... Ja , da må jo det har " prima " litt for henne , mener jeg ....🤔
Hun tok masse blader med seg inn , la på stelleborde å begynt å ta bilder av oss , Ja , vi er " offer " for henne og kamra . Skjønte ingen ting jeg ,,,, men jeg må jo inn rømme at bildene av oss ble fine da ...
Så måtte jeg så veldig tisse etter vært ,var nesten gul i øya og i pelsen ,,, hadde hørt noen få drypp tidligere på morran , , men trodde det hadde gitt seg nå ,,,   ,,,mamma lukka opp døra for meg ,,, i svarte katter og apekatter det regna ute , ja himelen åpnet alle sine sluser ,,,, så jeg fant meg ett hjørne å tisse på . Jeg er vanntett altså ,  men det får være grenser til vær å være ute i da .Var like før vi måtte ta på oss dykkerdrakt   i det være .... Hadde " drukna " ellers . Nei , da er det bedre å vær inne i sånt vær .... Så det ble noen bilder til ,,,,, da var ikke mamman min så dum som tok inn bladene alika væl .

Nå skal vi gå tur , see you baby

1-10-08

Hei på deg ...

I dag har det vært litt av en dag ,,, fy fillærn , du aner ikke hva jeg har fått vært med på ....
Store søstra min , hun har problemer med bakbeina sine , ja hun har vært opperert 3 ganger på dem for noe som heter PL . Men en skulle jo ikke tru det , når hun farter runt og hopper og spretter , ,, trur det er litt kengur i det " blode " hennes ... eller lopper ! 🤩 Så i det siste har hun haltet nå og da , da blir jo mamma helt i fra seg ,,,, så blir det " plutti plutti " prat av mamma ,,, åhhhhh kjære freden ,,, er det mulig å " plutte " sånn ,,, HALLO bli voksen a mamma ,,,, en får jo vont i øre av sånt da ...
Så i dag ringte mamma til ei fysjoterapaut som hun kjenner , å fortalte om Mette , hun fikk komme med en gang ,,, Tjo hoooooo , hun vet jeg hvem er ,,, yes yes yes ,,, åhhhh håper jeg får væme ,,, den dama er super flink altså ,,, hun maserer og maserer så en drømer seg helt bort .... så sier mamma ,, kom unger vi skal kjøre ,, jeg lover deg , jeg var den første ut av døra og første inn i bilen ... Og den første ut av bilen når vi var framme ,,,,Mette ble jo tatt først , ja jeg hadde vel " masa " en stund , vet jo at jeg ikke skal mase slik , men det er jo såååå himla godt å bli masert fra hode ( gjør ingen ting om hun ødleger sveisen min )
til halefeste ,,, Såååååå var det min tur ,,, mamma burde ikke si dekk en gang , jeg la meg på magan sååå lang jeg var ,,, Så ut som ett flygene ekorn eller en dumbo ,,, samme rakkærn , jeg nøt vært minutt jeg lå der . Trur jaggu jeg kom med ett snork også .  Når hun sa jeg var ferdig , ja da var helt i ørska ,,, Hun fikk en suss   av meg da ,,,  Så nå i kveld har jeg bare lakt å slækka , ja jeg skal begyne på nytt hundekurs , skal hvist ta Bronsjemerke etter vært ... å da må jo jeg være i slaget ,,, i muskler og i hode ...  Ha en super fin dag ,,, hilsen Morten


En annen ting , jeg elsker den mamman min , er heldig jeg som fikk komme til henne ... det sier oppdrettern min også ...

29-9-08

Hællæ ..

Ja , så var det å få skrevet i denne dagboken ,,, jaggu ikke lett . Mamma er såååå treg ..🤩🤩. lurer fært på om det gikk ann å få noe piller eller noe mat til henne , så hun fikk opp FARTA litt .🤩🤩 Kunne tru det går i sakta fart som hun holder på !!!!!!
Jeg er ikke så kjapp av meg jeg heller , men i forhold til mamma , ja da er jeg rene lyne ...

I går var vi på Brukshund dag , ja det er en dag som alle som har gått hundekurs møtes ,,, Fy fillærn det ble jaggu mange ... hele 40 stk ... Det var mange å holde styr på for meg . Så jeg ga opp . Holt meg runt mamma , pappa og May-Ritha . Ja . en må jo passe på dem også .🤩 I gresse som vi trenet på , var det jaggu mange lukter ,,, var ikke sååå kult når pappa prøvde å få kontakt med meg . Han er jo ikke på langt nær sååå kul som all den lukta på gresse  . Selv om han hadde pølse i hånda . Nei , da fikk han heller fixe noe annet å lokke meg med . Fatter ikke at han ikke forsto det , men så kom mamma ,,, kjære freden da ble det andre " boller " . Hun har litt annen måte å snakke til meg på ,,, Særlig når hun sier ,, HERLIGE MORTEN (det er mitt hele navn ) da er hun litt grov i målet , da reagerer jeg . Må jo innrømme at jeg er litt mammadalt , ikke mye da ! Den gressplen var ikke så inntesang når mamma tok over,,, nei kjære freden ,, mamma var heller mye kulere .Hun var ikke " grønn "  som gressplen .Hun hadde ingen lukter heller , men hun er mamman min .. Ting kan jo ta litt tid  med meg også . Jeg " orker " ikke å sitte pent så lenge , legge meg ned i stede , men det er jo ikke lov da ,,, ikke før mamma sier dekk . Men som sakt hun er jo " treg " , hmmm er det derfor vi 2 passer sååå fint i sammen ,,, det har jeg ikke tenkt på ... Nå vil jeg ha mat , får vel mase litt nå ,,, så kommer det vell om en 10 min tid ... suss og koz fra HELIGE MORTEN .

19-9-08

Hællæ , ja nå er det noen dager siden jeg var her ! På bilde ser du dem 2 eldre søskene mine , Mette og Maria heter dem , er 3 år gamle 😀. Dem er kjempe snille , eneste Mette kan kjefte litt mye noen ganger , mens Maria , ja hun liker å ligge på pute i sofan å se pen ut .🤩 Så sukker hun høyt og tydlig hvist vi leker ,,,, hun " orker " ikke så mye mas ....

Så i går , ja da klippa mamma ned Mette og Maria . kjære freden dem ble korte ,,, men fine . Ja jeg måtte le også , dem så ut som  " 2 nyføde grisunger med krøllhale " , he he he trodde jeg hadde ledd meg i hjel , når mamma slapp dem ned på gulve å dem trippa runt ... En ting er helt sikkert , dem ble kjempe søte , men ikke fillærn om jeg skal klippes så kort altså ,😮😮😮 det får være grenser da  Kler ikke å ligne en grisunge jeg da ,,, grisunge på 9 kg , he he he . Nei , da stikker jeg , Gosh , hvor skal jeg stikke hen da ????? hmmmm det må jeg tenke litt på . Jeg er IKKE mammadalt altså , men jeg liker bare å sjekke hvor hun er til en hver tid ..🤩. Da kan jo ikke jeg stikke så langt ... sulten kan jeg bli også ,,, nei jeg får nok bli her ...😎.
I går var vi på kurs , det er greit at det kom en rottis dit , men fillærn vi måtte gå runt han , når ha lå i mitten . Han er bare så gigantisk ,,, kjente jeg bygynte å dirre i beina mine ,, så jeg gikk veldig tett inntil beina til mamma ,,, trur jaggu hun skalv å jeg gett . Etter på så gikk han foran oss , så stoppet han forann meg , ja da var det like før det kom noe " brune " greier ut fra enveikjørte hullet bak ... måtte titte opp på mamma å se om hun var litt sjelven , men hun sa jeg var kjempe flink ..... Da ble jeg litt rolig ,,, men trur du ikke den sværingen skulle gå bak meg å  .... fy fillærn da ville jeg hjem , det var ikke bare meg , dem andre hundene ville hjem å  ,,, trur jeg da .🤩🤩... Det var i værtfall godt å komme inn i bilen den kvelden ..🙃. pusta lette ut jeg da gett ... nå skal jeg legge meg natta klem fra Morten .😘

14-9-08

Hei hei ...

Ja , jeg bør ikke si det ! Jeg vet jeg ser rå tøff ut i min nye mc jakke fra 1950 talle . 😎 Dro på smilebånne nå , ja mamma vet å lokke fram smil hos enkelte .

Da har jeg gått på kurs noen ganger , ja det er ikke noe latmanskurs , hvist du skulle tru det , her er det full rulle .🤨
Lærer en hel masse ting da , noen ganger lurere jeg på om dem er helt dumme . Akkurat som jeg har tid til å sitte pent i en hel evighet 🤩, mens mamma går runt meg og noen ganger hopper hun runt . Hærre gud , det må ha tørna for henne , ja hun ser ut som en kengur med knekte bein .
Da pleier jeg å legge meg ned , men det er jo ikke lov da , opp i sitt igjen . Har dem ikke peiling på at bakken begyner å bli kald , kan fryse " hekken " av meg , så gørr kjedlig det er å bare sitte der .😠 Har heller lyst til å snuse litt runt om kring , kan jo hende det har vært noen tisper eller 4 her .

Dem jeg går på kurs med er ikke noe for meg , noen er jo så prippene at halvparten kunne ha vært nok . Rart dem ikke kommer med pute og dyne å ligge på . Nok jeg bare ser på dem , så begyner dem å klynke .😎.. åhhhhh en kan få vont i magan av mindre . Det er en som ikke liker meg noe særlig , men jeg liker ikke han heller . Så han snur jeg ræ...a til . Gidder ikke å bry hode mitt med sånne " inndivider " , lille "  "lusa " .😲 Kan jo risikere å få vont i mitt pene hode , det vil jeg ikke . Han prøvde en gang å fly på meg , svarte katta , er du helt TETT  eller ? tenk om du hadde ødlakt den flåtte sveisen min . Ja , da hadde jeg grise kjefta på han . Men mamma var rask til å ta meg vekk , ikke bry deg om han . Han er ei liten pingle , å vet ikke bedre . Ja det skal gudene hvite at han er .🤒
Så neste gang han prøver seg på sveisen min , ja da skal han få springe fort etter på . Eller holder det å voffe på han en gang karnsje .!
Jaggu skal jeg prøve ... en voffehilsen fra Herlige Morten 😘

2-9-08

🙃Hallo Baby ,,,,🙂

Ja , da har jeg begynt på hundekurs ... Det var litt kult da .
Så når mamma og jeg dro dit på tirsdag , så gruet jeg meg litt da . ja , jeg hviste jo ikke helt hva det var , så kunne det være hunder som er like store om hester der .... Dem blir litt væl store for meg da , selv om jeg ikke er noe pyse ...
Vel framme , så jeg noen små hunder , ja  sånne komodehunder ja litt større en rotter ,,, hærre gud , tenkte jeg dem er jo ikke noe å frykte ....🤭

Hva i svarte , er det som skjer her a , mamma går ut av bilen uten MEG ,,, Kjære freden har hun glemt meg ELLER ,,,, HALLO , prøver å bjeffe det jeg kan , men ingen respons fra den " damen " nei .... Ja ja , så har hun GLEMT meg da ,,, FANKÆRN også ,,,,
Så kommer hun tilbake , jaaaaaaa hun henter meg , GUD hvor glad jeg ble ,,,, hopper og spretter runt mamman min ,,, Dette her skal bli gøyt , hilse på en hel masse sånne små tasser ...🤩. Skremme driten av dem å sånn .... he he he
Det fikk jeg ikke LOV til ,,, nei nei , da får jeg la være da  ... Vi ble plasert sidna en liten " sprett " FY FILLÆRN for en masete fyr ,😮😮,, åhhhhh er det noen som har teip til den munn heller ,,,,, Får vont i hue av sånne kjeftesmeller ....
Vi hadde gjort noen øvelser , og kjeftesmella holt ikke opp , da ble jeg piss sur så jeg bjeffa til , ja bare en gang ,,, Gud som han svatt , ha ha ha ,  han svatt nesten helt over veien ,,, ha ha ha kjempe kult nå holder han i værtfall kjeft ...🤭
Da kommer hun som leder det kurse .... Morten er sååå flink så han kan gå opp ett kurs ..😀.. Fy fillærn jett om mamma ble stolt a , ja jeg med ... Ja ja , tenkte jeg etter på , sånn går det når mamma trener meg .... å kjeftesmella ja han står vel å kjefter ennå på en  annen stakkar ,,,, 🙃
Meg kjefter han ikke mere på i værtfall 🙂

27-8-08

🤨Hei folken's...😉

Nå har det tørna for mamma , ja jeg er helt sikker på det 😮! hun kom hjem i kveld å sa , at nå skal vi 2 begyne på hundekurs .. Hundekurs , hmmmm hva i svarte er det for noe a ? Folkesikk kurs  mente hun , hun kunne jo ha sakt det med en gang , så hadde jeg forstått hva hun pratet om . Fatter ikke hva jeg skal på kurs for 😲, ikke spiser jeg naboen , ikke spiser jeg katta til Olsen nede i veien  selv om jeg har lyst til det til tider ,,,,, ikke vil jeg spise fru Olsen heller hun er seig  gammel  dame ,  ... Ikke har jeg spist noen andre små rakkere på 4 bein  Hakke spist noen , kun maten min ,,, ja og ett par fluer eller 3  ..🤨.. NEI  det har nok tørna for mamma .
Nå må jeg ha en forklaring på hva jeg skal væme på ....

Så sier mamma at vi skal være sammen med andre hunder også , he he he tisper også tenkte jeg da ,,, ja da kan jo jeg væme ,,,,, så får du godis når du gjør som mamma sier , he he he dette her høres greit ut for meg nå 🤩🤩🤩, men hva skal jeg lære da ,,, en hel masse , ja det var jo det jeg var redd for ,,, 🤔
Jeg er den typen som liker å ta ting over tid , ikke haste av gårde med ting ,,, kan få kondis av det . Det er sikkert ikke bra . Da alt dette trenger inn i mitt " lille " hode , tar mamma opp en rød genser , den kan du bruke når det blir kalt ute og på kurse ,,,,, åhhhhhhhh er det ikke nok at jeg skal på kurs om jeg ikke skal ha på meg rød genser i tilleg ,,, foresten så liker jeg svart bedre ,,, mye kulere på en som meg ... ja ja , da får jeg bare vente å se hvordan det kurset er ,,,,,,😉
SEE you baby ,,,

20-8-08

Hei hei ...

Se hva jeg har fått , ett bein . Jett om jeg kosa meg a  bare forbokstaven det gett . 😀
Fikk væme mamma i butikken her en dag , ja det var dyrebutikk da , så sier mamma at jeg kunne få ta en ting , EN ting , jeg har jo lyst på alt i denne butikken , ja det som er spislig  da ,,, Fy Flate dette ble ikke lett , en ting en ting en ting ,,, åhhhhhhh at det går ann å ha så mye godt i en butikk a , Jeg føk opp og ned i den raden som jeg fant ut som er best ,,, Det som er litt kjipt , det er at jeg MÅ ta en ting , mens mamman min hun handler masse ting ,,, urettferdig heter det ,😉,,, SÅ FANT JEG DET ,,,, ETT BEIN ,😮   tok så klart det støste beine jeg fant  jeg er jo ikke helt teit da . Er kjekt med sånn " selvbetjening " ,  Så sier mamma , er det det du vil ha ,,🙂, jeg voffa en gang , oky da får du det ..Men du må dele med dem hjemme , dele og dele fru blom , det er MITT bein , tenkte jeg ,,, oky dem kan få smake litt da ! Men ikke mye , får være grenser for smaking ,,, . Så sier hun som står i butikken , han er ikke litt bortskjemt vell , ? NEI , kom det skarpt fra mamma ,han får bare " ukelønna si ".Jeg bortskjemt , hva fikk henne til å tru det ....Fytte katta hun var jaggu nyserri , værre en noen annen . Tenkte jeg etter på da .🤩  Skal si jeg var stolt når jeg gikk ut av butikken med det største beine av alle 🙃.  Trur det beine varer en stund , så sant ikke dem andre søskene mine  skal " smaker " alt for mye på det ..😲. Kan jo prøve å gjemme det da . Unner stelleborde er sikkert ett fint sted ,,, prøver å dra det dit ,,, jaggu er jeg er smarting . 😀 Nå skal jeg gnage bein , ha en fortreffelig gnagene fin dag .

11-8-08

Hei sveis ,,,,,

Nå er jeg her igjen , dagene går sååå fort om dagen . Fatter ikke dem blir av jeg , ikke mamma heller . Så snart er det høst , hører jeg henne si ,,, hmmmm det er ? Jo det blir mørt og litt kaldere ute , da må vi har refleksvester på oss , når vi går tur  på kvelden 🤩.. Det har vi fått alt . Har prøvd den  nye alt , hadde en fra jeg var valp , men den er alt forliten ,,, stor gutt jeg nå . Kler den nye å jeg da , alt kler den smukke har mamma sakt ... ja ja har hørt det før .🙃

Når vi går tur , så har jeg sele og flexibond . Når vi kommer til steder det ikke er biler , så bærer jeg flexibonde mitt selv ,,😀, ja for det er såååå kult . Da retter jeg meg opp , når mamma sier ,,, nå får du bære bonde selv . Da føler jeg meg som en konge 🙃 , er så stolt når jeg møter folk som sier ,,, se så flink han er , bærer bonde sitt selv . Kjære vene , har dem ikke sett en hund som  har gjort det før heller ! Ja da var det jaggu på tide dem så det . Har dem kun sett opp på himelen dem eller , vært himmeltittere  ja en kan begyne å lure da . !

Jeg kan jo mye mere da , men kan jo ikke bare skyte hele tiden her , kunne jo blitt møkka lei hvist jeg bare skrøt og skrøt av hva jeg kan 😎. Som f.eks , på plass , sitte pent , dekke , vente når mamma sier vente , stå stille når det kommer noen , ikke dra i bonde , bjeffe på komando , stjene doruller  osv , jeg sa jo det ble kjedlig å lese , fatter ikke at du orket å lese den settningen , men var nok nyserri ,,, he he he ,😀,, det er ikke jeg ,,, bare LIDER  av det ,, he he he ....😀
 May Ritha ja hun har lært å sitte pent alt ,,,, hun er bare 10 uker .🙂.. er kjempe stolt av henne . Hun skal få sin egen hjemmeside , den kommer snart , da legger jeg ut den linken her . Må hete BØLLA fra Løten den hjemmesiden 🤩, ja hun er en liten vakker pøbel ,,, den lille proppen klarer det utrolige . Her en dag så var hun på 5 trappetrinne , holt på ¨å få hjerteinnfark , mamma holt på å gå i gulvet når hun så henne . Vet ikke hva som hadde vært værst jeg ,,,, men den trappa er stengt nå ...Nå skal jeg og mamma se på OL , hade ,,,,  

2-8-08

Hei på dere ..

Har dere savnet meg , kan tenke meg det . Ække innbilsk men jeg vet at jeg har 2 pene foreldre . Da måte jeg få demes gener . he he he , ble ikke kvalm vel?  He he he  det er bare sånn , med den saken .

Se hvor flått bilde det er av May Ritha og meg ,,, ser du jeg ser stålt ut eller ... Rart mamma fikk med toppen min på hode ,, så stålt er jeg ..
Det å ha en  lille søster ække lett . Men gud hvor nydlig hun er ...... Hun er overalt , men ingen steder på en gang . Renner etter henne hele tiden for å sjekke hvor hun er hen til en vær tid . Fy flate , en kan bli sliten av sånt . 🤨Hun har tydlig vis ikke forstått at så små vakkre valper skal sove litt mere en det hun gjør . Ligger jeg å sover , så kommer hun å biter meg i øret eller i halen ,,,, åhhhhh da må vi leke . Hun kommer med små bjeff også , he he he høres ut som en liten mus som piper ... En ting hun har lært . det er å stjel doruller , he he he , jeg er en go læremester ..🙃. Fytte katta , hun kom slepene på en do rull her en dag , jett om vi lekte ? Var dorull papir runt hele stua ,,, mulig hun kan ha lært det hos oppd da ,,, mener jeg fikk med meg noen små hyss av ei av dem tispene oppd har ...
 Mamma var ikke gla når hun så hva vi hadde gjort ,,, men men ,,, gøyt hadde vi det .
En ting er helt sikker , hun kan hyle ..... Fy flate , hun ble bada av mamma her en dag , snakk om hyling a ,,,, Ja , det var ikke mamma som sang altså ,,, for det er mye værre .Det skal May Ritha være glad for . 😮 Da var det ei som hadde stemme . Måtte på bade for å sjekke hva som fåregikk , det var May -
Ritha som bada ... Sånn hyling a gett , for litt vann på seg ,,, må se å få May Ritha kurert for vann .
En tingen er greit , hun kan få hyle , hvist mamma synger for henne på bade . 😀
Hun har blitt litt mammadalt alt , hun piper så fort hun ikke ser mamma . Må ligge inntil henne i senga , eller på sofan . Jeg er ikke såååå mammadalt , bare liker å vite hvor mamma er ... til en vær tid .  Det er IKKE å være mammadalt .... Nå må jeg sjekke hvor May - Ritha er hen ,,, hade ...

28-7-08

Hællæ ,,,, jett om jeg er stålt a !🙃🙃🙃 Ser du hva jeg har fått , ja en søster til , hun er sååååååååå vakker . May Ritha er navnet hennes . Hun er kun 8 uker på bilde . Vakkreste i hele verden , ja det er helt sant . Hun er litt pøbel da , legger jeg meg ned , så kommer hun hoppene å henger i øra mine , men hun er såååå liten kan jo ikke bli sint på det lille nøste . 😘

Om lørdagen , sto vi grytidlig opp . Trudde det hadde tørna for mamma ,😮 eller at hun skulle bare opp å vekke fuglene . Pleier å si det når hun står sååå tidlig opp , på morran . Ikke den lørdagen NEI , hun komanderte oss opp alle sammen . Jeg var såååå trøtt som en sokk , kunne tru jeg hadde lim unner labbene .🤨
Fikk i oss litt frokost , så gått en liten tur . Da drar vi sa mamma . Jøss tenkte jeg , hvor i alle dager skal vi hen i den værmen . Hele familien , gud som jeg tenkte ,,,,,🤔🤔🤔
Så ser jeg ett ekstra bur , rosa tepper , rosa bamse , hvit bamse , halsrem osv .
Vi kjørte langt ja lengrere en langt .... stoppet så vi fikk strekt labbene  unnerveis . Nå er vi framme ble det sakt .....😮
Ut av bilen med oss , gosh som det bjeffa . Kjære hvor i svarte er vi henn ? Vi var hos oppd min , der jeg er født ,,,,😘 Fy flate der var der noen  små , og noen store hunder der Valper heter dem små ,,,, åhhhh ja det er varmen som har tatt meg .  . Fikk hilse på mamman min (hun er sååååå pen😘🤭 )  , pappan min fikk jeg også hilse på . Stilig kar .Nå vet jeg hvorfor jeg er både pen og en stilig kar ! 😎😎 ja det var hele slekta .... Det var såååå gøyt . Kosa meg ortlig . Når vi gikk  tok vi med May Ritha , ja det var hemligheten til mamma . Beste hemligheten mamma har holt for meg noen gang . Jentene , dem bryr seg ikke sååå mye om " nurket " . Mens jeg , ser på henne , mens hun håpper runt hode  mitt , biter meg litt her og der .... hun er jo min lille  søster .🤭Så hun får lov ,,,,,, nå må jeg se hvor May Ritha er hen , hade ...🙂 Skal legge inn noen bilder av henne , ,,,, i morra ... 

18-7-08

Heisan .
Ja nå er jeg sliten , fy flate det har vært en hel masse ting å henge labbene i , den uka som har gått .
Moses kom hit på søndag , er her på ferie ,,,, men han hører fremdeles ikke på MEG , trur han er sjefen . Ja en kan dåne av mindre . Gud hvor mange ganger jeg har sakt HØYT og TYDLIG at han ikke er . men han hører ikke , kjøpe høreaperat til den lille spretten trur jeg .🤔 Mulig han hører da !
Det som er litt rart , er at når mamma roper på oss , så kommer han som en rakket , hmmmm det er jo noe som ikke stemmer . Han vil ikke høre på MEG , der har vi det svarte katta jeg er glup , er lov å skryte litt av seg selv da . Fy flate nå ble jeg innponert av meg selv , gett .
Moses er hos tanta våres i helgen , ja så mamma skulle få slappe litt av , eller rettere sakt JEG får slappe litt av . 🤩
Når han dro , la jeg meg rett ut på  med beina i være . Gud hvor deilig det var .🙃 Sovna gjorde jeg også , helt til pappa forstyrra meg , å sa det var tur gåing . ÅHHHH , jeg som sov såååå godt . Ja ja , jeg kan sove når jeg kommer inn igjen . Orker ikke å tenke på neste hyss en gang , DA er jeg sliten , helt inn til beine . 🤨
Hade fra en trøtt Morten minstemann. 🤨

12-7-08

Hei hei !

Nå er jeg her . savnet meg eller ? Ja  ja , jeg viste det da !
Hør nå her , alle , ja nesten alle drar på ferie hva er det da ? Ferie , nei det må være noe rare greier , men i værtfall så skal Moses være her på ferie , Moses er en shih tzu gutt i familien våres .😘
 Ser han til høyre på bilde , liten tøffing .  IKKE tøffere en meg da 😎 . Det får være grenser da .  Han trur noen ganger at han er sjefen her  , å det har jeg prøvd flere ganger å si , at det er han ikke . Selv om han er eldre en meg . Trur han er tett i øra , ja noe må det være . Noen ganger så knurrer vi til værandre , ja litt høyt til tider , han tar ikke hinte at jeg har ett gråvere  mål en han , lille spretten 😲Det kan jo bli kult å ha han her , for da er vi 2 til å bølle med jentene . Får høre med han om han vil .

Hmmmm , jeg får mye å henge labbene og hode mitt med en 14 dagers tid framover . fatter ikke hvordan det skal gå jeg , hør på alt det her a ; Moses på " ferie " her  , Trulte har løpetid ,  mamma har en hemlighet for meg ,  også må jeg finne på noen ny hyss . ÅHHHHH , kan dåne av mindre . Nå vet jeg hva jeg må ha  etter dem 14 dagene , jeg MÅ ha ferie jeg også . Hvor ? PÅ fange til mamma , lurte deg ! he he he


9-7-08

Hallo hallo igjen .

Da er jeg her en liten snartur .😘 Må jo inn å fortelle litt av hva som skjer runt meg .Ser dere det bilde på siden ?, må jo innrømme jeg ser stilig ut . Fy , flate nå kommer alle tisper til å ligge langflate etter meg . For stiligere type skal dem lete lenge etter . Er ikke innbilsk , har bare hørt hva mamman min har sakt . Ja , jeg vet hun sier mye rart , men det er jo sant da ! Det var det jo ikke !!!!!

Her en dag fikk mamma sent 2 " grilldresser " til oss . Dem er kjempe stilige . Så jeg måtte jo prøve den jeg da . Hun Trulte som bor like borti gata for oss , hun var ute . Gikk bort å viste meg fram , hun syns jeg var kjempe stilig .
Men , dagen etter så viste jeg meg fram i Smokingen min , trur dere hun så på meg da heller ???????? NEEEEEEEEI , hun bare gikk rett forbi , uten å kaste ett blikk på meg en gang .
Jenter er noe rare individer  , forstår meg ikke på dem . Fikk snakket til henne i går , da sa hun ,,, kan ikke snakke med deg , jeg har løpe tid ,😥 Ja ja tenkte jeg løp i vei du ,,, gjør ikke meg noe . Jo foresten , det lukta litt " rart " av henne . Trur jeg renner etter henne alika væl jeg ....
Den kveld , ja da masa jeg sååå ille , brukte alle bokstavene i alfabete og litt til ...Må jo si jeg holt en liten konset for dem her , noe dem IKKE satte så stor pris på . Jeg fikk litt kjeft . Men jeg ville jo bare ned til Trulte en tur , ja kan ta både 2-3 turer jeg da . det ble det ikke noe av . Mamma satte en stopper for det da .🤨 Vi gikk tur , motsatt vei en det Trulte bodde .
Så nå , får jeg finne på noe annet å gjøre . HMMMM, stjele doruller karnsje ,🤔🤔 har jo bare tatt en 2-3 stk den uka her .
Å en annen ting , mamma har en hemlighet , å jeg får ikke vite hva det er . Jeg HATTTTTTTER hemligheter , liker  det IKKE , ,,,,  . JEG VIL VITE HEMLIGHETEN : NÅÅÅÅÅ ...
ikke det nei ...

5-7 08

Hei Hei ....

I går var vi på stranna , skal si det var knall kult .  😀Vet du ikke hva stranna er , da har du gått glipp av noe . Det er masse vann , så sitter menneske på tepper eller  på stoler og koser seg , Eller dem bader i vanne . Ja det er masse masse vann .  Fytte katta , det er knall kult ...

Før vi dro dit , viste ikke jeg hva stranna var jeg heller ,,, så når mamma sa at vi skulle dit ,,, gud i himmel hva er det hun prater om .😲 Hun skravler hele titen da , en kan få vont i hue av henne da . Så pakket vi   ting inn i  bilen , jeg føk fram og tilbake for å se om vi fikk med alt . så var det meg og søskene  mine inn i buret til slutt . Da bar det av gårde .🤩 Er ikke langt da , ca 10 min å kjøre .
Når vi kom fram , så jeg masse folk og noen  hunder ,,, he he he ja og tisper . Dem skal jeg hilse på tenkte jeg ...
Vi fikk oss en plass i skyggen , ja vi orker ikke sola så godt ..
Mamma la ut tepper til oss og satte opp noen stoler . Ja jentene her liker ikke å ligge på teppe  så dem satte seg på stolene . Prippene små frøkerner 🤩 . Menneskebarne på 7 ville bade ... kan jeg ta med Morten , ja sa mamma ,,, gosh a meg ,, vi 2 føk av gåde ut i vanne med oss . det var kjempe kult . 🙃🙃🙃🙃
Hoppet og spratt så vannspruten sto etter . Da hører vi mamma rope , nå er det mat å få ... Det var jammen på tide , jeg var kjempe sulten etter all den badingen .. Måtte tørke meg først da . Maten smakte kjempe godt , baguett med ost og tørrfor . Jeg måtte legge meg å slappe av etter det . 🤨
Så jo etter alle dem tispene som jeg så når jeg kom , men dem var borte .🤒🤒🤒  Kom bare en liten " sprett " av en hanne som ville hilse . Men det ga jeg rakkærn i . Da la jeg meg på ryggen å snorka til . Han gikk fort da gett . he he he . pingla tenkte jeg da .
Jentene , nei dem ville IKKE ned til vanne , dem lå i stolene å så pene ut . Voffa litt , hvist det kom noen for nære oss . Pingle søsken ,,,, det er det dem er ...🤔
Ikke en sånn TØFFING som jeg er .😎😎... Ha de så lenge ,,, må se om jeg ser noe inntresangt ute i veien .

2-7.08

Hællæ , her er jeg igjen .

Skal si jeg har hørt masse posetive tilbakemeldinger på dagboken min , hmmmmmm fatter ikke hvorfor 🤩. Hmmm får gå i tenkeboksen , en stund .

Ja , så du det fine bilde av meg , åhhh mamma tar bilder hele tiden ,  får ikke sovet  med bamsen min i fred en gang . Vi har vært en tur på Ikea i Oslo , da fikk vi masse bamser og en stor drage , den er kul å leke med . kan dra i vær vår ende . Mamma ville kjøpe en hundesofa til oss , men da sa pappa NEI , åhhhhh han altså .... Vedder på at mamma kommer til å kjøpe den til oss for det . Og matskåler med krone på , ja  ja vi er jo ikke bortskjemte , bare litte grann . IKKE SPØRR PAPPAN VÅR! Han sier noe helt annet . 😮😮

Nå skal vi få hunde gård bak i haven ,🙃 gosh da kan jeg renne etter jentene her ,,, he he he det kommer til å bli kjempe kult . Badebasenge skal vi få ha der også ,,, he he he ,,, syns jeg ser jentene bjeffer for dem får litt vann på seg  , Gosh , som jeg gleder meg alt ... Vi må ha parasoll der også , er mitt i sola . Nå som det er sååååååå varmt , kan en få solstikk ,,😮😮😮😮,, hmmm ossen " dyr " er det a tru 🤔?Er det falig tru ? Mulig sola har fått  brådd , Gud bedre meg  har aldri sett sola med noen brådd heller da ,men nå  studerer ikke jeg den 🤩  , Fillern også , at jeg ikke fatter hva det er ,,, får høre med mamma  hva det er .. Hun er flink til å forklare tingen for oss . Da slipper vi å gå og gruble på ting ,🤩 kan få vont i hode av det . Det er vont da ,,, fy fillærn ... men jeg har aldri hatt det 🙂. Har bare hørt andre har sakt det ... Men nå skal vi legge oss , ha det godt såååå lenge ,,, 😘
Sorry , hadde ikke flere susser igjen , mamma har tatt dem

27-6-08

🤩Hællæ ....

Da er jeg her igjen . Se hvor tøff jeg er på bilde , sele og caps i sett , jeg er IKKE bortskjemt ,,, he he trur jeg da . 😀

Mamma måtte kjøpe sele til meg , for jeg drar litt . Ja , jeg er den typen som syns det er kjekt å komme fort fram . Orker ikke å bare tasse runt da , da kan man gå glipp av masse ting . Som ei nydlig liten tispe eller 3 ... åh det hadde ikke jeg orket å gått glipp av. Eller en som trur han er tøffing 😎, for det er nemlig jeg . Sjefen i gata , ja ikke sinna sjef da ,,, for alle ungene elsker meg her ,,, dem roper på meg når dem ser meg 🙂. Da blir jeg kosa og klødd på ryggen . Snakk om å bli omsvermet dere , ja ja noen må jo være det også .🤭

Her en dag , så skadet Mette (søstra mi ) benet . Ja hun har opperert beina sine 3 ganger , så hun er ikke så sterk i dem bakbeina .Mamma fikk helt panikk , for beine sto 90 gr innover , Mette nekta å gå . Bar rett til veten . Det var ikke noe farlig sa veten til mamma , hun har sikkert strekt ei sene eller en muskel så hold henne i ro i 3 uker ,,, 3 uker i ro   med Mette , det skal jobbet hart for å holde henne i ro . Hun er den vimsa ellers .  , Men når hun har vont så legger hun seg i senga . 🤔 Mamma snakket med ei fysjoterapaut etter på , hun viste mamma hvordan hun maserte Mette , .. Fy flate jeg var jo med , å hoppa for å se hva hun gjorde med Mette ,, det så deilig ut .... Vil du ha masjase Morten sa hun ,JETT OM JEG VILLE ,,, tenk å spørre så dumt a ,,,,,  fy flate dere , det var deilig , la meg rett ut så ut som ett flygene ekkorn .🤩 Tro det eller ei , det var såååååååååå deilig at jeg snorka til 😀,,, Den dama vil jeg mere til , hun kunne få en til å slappe helt av ,,, Akkurat som jeg gjorde når jeg var liten baby og  kun pep etter mat .Ja jeg har vært liten en gang ,🤨 bare se runt på siden min , så ser dere hvor liten og vakker jeg var .😀 Nå er jeg stor og vakker . Etter hva mamma sier , lønner seg å høre på (Hyss hyss ) eldre folk . Håper ikke mamma ser det som står der , hun er ikke såååå veldig gammel litt unner mitten av 100 år 🤩.Ingen grå hår har hun fått ennå heller , ikke som jeg kan se .  Nå skal jeg legge meg å drømme om den masjasen jeg fikk . hade ,,,,,

19-6-08

Hællæ , måtte bare en tur innom her i dag også . 🙃
Falt du for meg nå ,,, hmmm er opptatt jeg da , er mamma sin gogutt .

Vi bor i Østfold , så her vi bor så er det noe som heter Tuneflua , fy flate den er J...lig ,,, biter som en tiger , ja ikke svære kjøtt stykker da , men den fæl
 Når vi går tur , pleier vi å få springe løse på en fotball plass , det gjorde vi den dagen også ... vi springer runt å har det gøyt , så hører vi mamma " joddle " , hva er det hun vil nå a , nå som vi hadde sååååå rå gøyt , ja ja får tusle bort å høre da . Kan jo være godis vi får , Mette og jeg er førstemann ,🙃 Maria jo da hun kom etter vært , redd for kondis eller Maria .
Da sier mamma , vi må gå vekk fra gresse , er såååå masse Tunefluer her , vi blir nesten spist opp , SPIST OPP😮
 Jaha , tenkte jeg , hvor er den Tuneflua så jeg kan jage den langt vekk , ser ingen fluer jeg da ,,, svarte fluer , ja dem er små sorte da . Hvor er dere , kom fram , så skal jeg " banke " dere , liker ikke at sånne skapninger ødelegger turn våres . 😠 kom nå da , sier mamma , jada , vi spurta etter henne , huff a meg , dere er jo fulle av fluer , hun børster og børster ,,, Lille mann , (det er meg ) du ser jo ut som en Dalmantiner , huff a meg , håpe dem ikke har bitt dere nå ... BITT MEG , kjenner ingen ting i værtfall . Ja , da går vi hjem å sjekker ... skal si den turen gikk kjapt hjem jeg , kom a gamla (mamman min) , kaller hun det til tider , er litt treg se ! Du må sjekke om noen har bitt meg , ja flua altså ,🤒,,Hater sånne fluer , kan vel finne noe andre å bite en oss vell . Vel hjemme , så sjekker mamma oss alle 3 , nei ingen bitt ,, , åhhhh det var godt å høre , Jeg hadde tatt det som en mann hvist den hadde bitt da . au au au au au ,åh åh åh åh åh , , Får legge meg i hula våres å tenke på en kul plan , for å få skremt den flua vekk . Hade så lenge ... 🤩🤩🤩🤩 

18-6.08

Hei hei ,,,

Ja nå er det noen dager siden mamma oppdaterte dagboken min . noen ganger må jeg " dra " ho i øra . voksene kan være kjempe kjipe til tider 😉. Skal bare , skal bare sier dem kunne tro dem har hakk i plata jo ... Åhhhh en kan bli rar av sånne voksene folk.
Ja , syns dere jeg ser kul ut på bilde over , mamma " pynta " meg om lørdagen , vi var på åpent hus på dyrehospitale vi bruker . Jett om jeg fikk masse komentarer a , det var alt fra " hælle dussen til " rå tøff type ", likte den best jeg da . Må jo innrømme at jeg er en tøff type .😎 Ja , unner vesten og capsen også. Vi traff mange andre 4 bente venner , store og små .. og noen katter , fytte katta dem er ikke noen kule 🤔 typer , masse hår her og der , pels heter det jo . klør har dem også , fy a meg , bare grøsser når jeg tenker på dem .😲 Prøvde å voffe på en jeg da , men da viste han meg masse tenner og fresa stykt ,, mamma sa ikke voffe inne . Åh , er det mulig å få lov til å si " hei " til noen eller ? selv om jeg ville skremme han , men det kunne jeg ikke si til mamma , gud da hadde hun prima . Søstrene mine var med også , men dem bare trippa bak å så pene ut . Ja , Maria vrikka på rompa  , rart at hoftene hennes ikke gikk ut av ledd .🤭 Fatter ikke hva hun prøvde å inponere ,, så ingen hun kunne ha likt der , veten karnsje , he he he ... lykke til a Maria ,,,
Mette var med hun også , hun gikk kun å kjefta , men det er bare for å få oppmerksomhet , hun er liten og vakker , 😘 var nesten redd for noen skulle tråkke på henne . så jeg " brøyta " vei for henne . Vi fikk pølser og is å spise  , det er såååå godt 😀😀😀. Kosa oss ortlig . Det var litt av en dag , en blir sliten av sånt ,,, så noen små frøkner , men fikk aldri spurt dem om en date ,,, det skulle nok mamma ha vist ,,, da hadde hun svima av ,,, jeg er jo mammas lille gutt . 🙃
nå skal jeg gå kveldstur , hade godt sååå lenge ,🙃😘,, see you baby ...  

9-6-08

Da er jeg en kjapp tur i dagboka mi . ,,,,, Så du/ dere ikke fikk tid  til å savne meg ,,, hi hi hi ....

I dag har søstrene mine bursdag , dem er 3 år . Så var det ikke lov til å kommentere alder på jenter eller damer , men jeg MÅ jo det når dem har bursdag . I værfall så holder dem alderen godt , ja jeg må jo si det ellers blir det TRØBBEL her .
Feringen begynte for jentene på morran i dag ,,, da var det bursdags sang fra menneskebarne på 7 år her . hun synger jo bra . Så tenkte jeg håper ikke mamma skal synge , da det høres  såååååååååååååååå grusomt ut ,,, ja helt j,,,lig . hakke hørt ho dere det skal dere være gla for ,,,  høres ut som en veps  nei hele sværmen av veps har stukket henne og stemmen til en gris . grøsser bare jeg tenker på det !🤔.
 Jo tilbake til ferinen av jentene , dem fikk gaver i går (fikk jeg også),,, ny pute å ha i bilen inni buret vårt og nye babytepper .
Vært vårt hånkle med poteavtrykk på , ja vi er ikke bortskjemte da , bare litt ,,, men som pappa sier dem er ikke bortskjemte ,,, dem får det dem vill ! Fatter ikke hva han mener med det ! 🤩Sikker sånn voksen snakk , godt jeg slipper  å bry meg med det .
Frokosten fikk vi brødskive med leverpostei ( får jo det vær morra da ) og tørrfor  , kyllingfileer til middag og hundegodis .til dessert . Og strupe vi koset oss med etter på . Men en ting vi ikke slapp unna med i dag heller er morra stelle , fytte katta det er noe såååå himla kjipt .  Da blir vi vasket i ansikte , tørket i øya , gredd i ansikte og børsta ellers , så blir en topp satt opp på hode ,,, åhhhh mamma er så himla nøye når det gjeller oss ,,, må være rene og pene  sier ho . Bare vent jeg skal rulle med i sande når jeg kommer ut eller på plen .  Nei guri malla da må jeg jo bade i kveld ,,, da hopper jeg over det ,,, og det glatt og elegant .
Da har kvelden kommet , mamma har ikke sunget for jentene i dag , så da slapp vi unna med det fæle greiene da .Sikkert en del av bursdagsgaven ,,, he he he , nei nå var jeg " slemm " ..  Nå legger jeg meg ,,, natta ...Må ikke savne meg for mye da 😘

6-6-08

Hei ... savnet meg eller ? Kan tenke meg det .... ække innbilsk bare hører hva mamman min sier om meg . Må jo tro på det hun sier da . at jeg er vakker , gogutten , pen , nudlig , snill , osv , ja jeg rødmer til tider da når mamma legger ut om meg 🤭.

Vi bor på Østlande å her er det vært varmt om dagen ,🙃 ja like før en kryper ut av pelsen , selv om vi er nyklippa . så er det varmt . I dag har vi fått badebaseng , fy flate det er kult ,,, det gikk i hundre en stund , men jentene ville ikke oppe i det basenge da , Dem er pyser ,😠,, fyker opp i fange til pappa med en gang dem ser dusjen eller basenge ,,, Mest kult var det når jeg hadde hoppa ut og inn en stund å var piss våt ,,, da rista jeg meg på  pappa ,,, åhhhhhh   du er våt jo , sa han da ,,, hmmmmm er du ikke vanntett heller , tenkte jeg da .... hyle sånn for litt vann . Får være grenser da ,,, etter en liten pause så var jeg pån igjen ,  🙃 må jo utnytte vanne som var igjen . I full rulle så hoppet jeg opp i basenge så vann spruten sto ,,, , ut av basenge å bort til jentene å rista meg ,,, det skulle jeg aldri ha gjort , Gud hvor sure dem ble ,,,🤒, for litt vann ,,, åhhhhh jenter er noen pyser ,,, 🤔 Bare vent til i morra dere jenter , da skal jeg bade igjen ,,, kommer sikkert til å bjeffe høyere da ,,, kult å kunne plage sånn pysete søstre .... som ikke liker vann . å gosh som jeg  gleder meg alt
Har jeg fortalt at mamma har bestilt caps til oss fra Usa , jo da kan tru vi kommer til å se kule ut ,,😎 , nei ,,, skal jeg ha noe så får det være skinn caps i sort .  😎 den saken er klar !

Ja , mamman min , hun saver broern min ennå ,,, vet hun gråter litt på dagen og om natten . da prøver jeg å trøste henne sååå godt jeg kan ,,, er go du gutten min sier hun da . Er gla jeg har dere sier hun også ,,, Jeg er gla jeg har mamman min .😘

29-5-08

                                      

Da har min bror  Mats Torvald gått bort , det er så trist så trist . Han var veldig syk , å da var det best han fikk slippe . Mamma gråter og gråter , jeg prøver å trøste så godt jeg kan . Kryper opp på fange hennes , legger hode mitt i fange hennes . Ser på mamma med mine pene brune øyne , så prøver jeg å si til mamma , bare gråt du , jeg trøster deg . Er her for deg .

Tror mamman min forstår det jeg prøver å si ! Hun er go den mamman min , ingen er bedre . Trist når hun gråter slik , men en gjør det når noe er trist . Det går nok over , med tid og stunder . Nå må jeg trøste mamman min . Hun trenger meg .  Ha det godt så lenge .

                         Mats Torvald.
                                      

!7 mai

Hei Hei . Da er det 17 mai , med masse folk i gatene og musikk korps som spiller . Fy svarte dem bråket fært 😮, ja dem kan jo ta litt hensyn når sånne som meg står på siden da , bør jo ikke donke løs på den rundingen , ligner ei bøtte , men tett i begge ender . Tromme heter det , måtte høre med mamma hva det var se 🤨. Jeg ble såååååååååå redd , ja ikke sånn redd da , er jo en tøff type , jeg måtte bare sjekke hekken til en nede i gata . 😉Når det bråkete greiene hadde gått , så var jeg fredig med å sjekke hekken . Jeg hekka ikke inni der da ! Så gikk vi etter toget , fy flate hvor mange rare folk som var ute , næ så søte dem er , se dem har bunader på seg , hælle dussen så søte , kan vi få ta ett bilde av dem , " knipse her og der .😎 Jeg er helt sikker på at det var sånne papparatsi folk , fikk ikke gå i fred ett sec en gang . Uten at  folk  måtte komentere det vi hadde på oss . JA vi har bunader på oss , rart med det da ! Det er kalt å mamma vil ikke at vi skal fryse ræva av oss . Å foresten så er det 17 mai , hva det nå en betyr . Mamma prøvde å forklare i går hva det var , men jeg datt av i " første " sving . Da sa hun ikke tenkt på det . Når hun sier sånn , da tenker vi ikke på det , hun er kjekk sånn 🙂. Når vi kom dit vi skulle fikk vi litt is , gosh det var knall godt , pølse fikk vi også ,, må jo kose seg på 17 mai . Så begynte det å regne , da gikk vi hjem . Maria store søstra mi , hun haaaaaaaaater å bli våt . Så hun gikk så fort at stakken hang på slep etter seg , hakke sett at hun kunne ha  sån fart noen gang .Hun vagga som ei gås , , men det kan vi ikke si til henne , da blir hun sur , fytte katta hun blir grise sur . Nå fikk hun sikkert kondis , he he he 😀 Mens vi gutta og Mette , vi tok det litt med ro , var jo vanndammer på vei hjem , som måtte sjekkes godt . Det ente med , akkurat rett i dusjen , obs , det drøppa av bunadsvesten min . Så nå legger jeg meg en stund , håper på det kommer flere 17 mai å år ! IKKE DET NEI VEL DA .

10-5-08

Åh åh åh , se jeg har skadet meg , auuuuuuuuuuuuu , fy f..n . Dette gjør vont , må bli liggene en stund i ro tror jeg ,,,
hva jeg har gjort , jo jeg har gått tur , så er den ene neielen min kort , å den klarte jeg å skrape opp , det begynte å blø litt da , sa ikke noe til mamma , med en gang . Kan jo ikke fly til henne hele tiden , må jo tåle litt da .er jo en tøff type.  Hun får jo hetta for ingen ting , særlig hvist det er noe med oss hundene . (ungene)
som hun kaller oss . mamma hadde vaska alle gulvene , vi skulle ha konfimarsjon dagen etter , da må det være rent å pent hadde hun sakt . Så ser mamma blod på gulvet , hvem blør sier hun å reiser seg opp , blod runt hele gulvet 😮. Gosh det er jo lille mann som blør , ja det er meg , er helt sikker på at hun ser dårlig , jeg lille mann , er jo den største av oss 4 🤩. Da var det fram med rense greier og noe pulver , stakkars lille mann sier hun , ja ja , jeg tar det som en mann , au au au au au au au , åh åh åh åh , jada det er sikkert bra nå .au au au au au au , åhhhhhhhhhhhhhhh au au au  
Når mamma hadde lakt på bandarsje , så slapp hun meg ned , da gikk den bandasjen til hellv..te , får ikke banne vi se ,,, stykt det !🤩 Mamma på med ny , blør ennå jeg da , samme skjer igjen , rart at mamma ikke fatter at noe sånt vil ikke jeg ha på , stooooor gutt jeg da . fy flate det gjør litt vont da au au au au .
3 gangen da er mamma bestemt i stemmen , nå hører du på meg sier hun , du MÅ ha på denne her , ellers må vi dra til veterinæren 🤨, gud bedre han vil i værtfall ikke til , han ser på meg både her og der , å der er jo ikke der jeg er skada , det er jo på neielen ,,,,,oky da så får jeg ha på den da . Men da la jeg meg ned for å furte 😠, ser jo helt teit ut med den sokken på labben . Bare se på bilde , sånn furter jeg . Måtte ha på meg den til morran etter , da tok mamma den av å sa , se hvor fin neielen din er blitt .Hun vil jo bare vårst beste , er jo kjekt å ha en sånn mamma .

9-5-08

Hei hei , her er det mye styr om dagen , fatter ikke hva som fåre går jeg , dem kan jo fortelle meg hva dem driver å styrer med da . Jeg er ikke nysseri , bare lider av det .
Dem vasker runt hele huset , ja jeg får hjelpe til da , fikk en klut av mamma i sta , eller rettere sakt jeg " tok " den . Tok meg en tur på værandan med kluten rista den godt , Er litt huslig av meg . Men det skal ikke bli en vane , får være grenser å da .
Så i kveld så var det bading , fy flate det er ikke noe kult , masse vann i tryne og våt blir jeg også .haaaaaater å bade, " svarte rakkærn " jeg vaska meg sist det regna i en vannpytt , var ikke bra nok det heller . Fikk en tur i dusjen da også jeg  da . Hvorfor kan aldri mammaer være fornøyd når vi bader på våres måte ?🤩🤩 så sier mamma at vi skal ha konfimasjon , hva i svarte er det a . Ser på mamma , mens vanne og såpen renner ned over kroppen min , konfimarsjon , jaha , hørtes rart ut . Det skal være selskap til søndag da må vi være rene . ja ja , men det er vel ingen som skal lukte på meg ! da bør vel ikke jeg bade , Så begyner mamma å synge for meg ,😮 gud bedre , øreklokker for hund , ja takk , det høres ut som hun er stukken av en veps og stemmen til en gris .
Går det ann å klage på noe sånt til oppdretter tro , ja at mamma synger såååååååå grusomt ! Får høre med henne neste gang jeg hører i fra henne . Åhhh , nå er jeg ferdig å bade , høsla mi den er like bra ennå . 🤩Håper det er lenge til jeg skal bade igjen .

3 mai 08

I dag kan du tro jeg har hatt det morro . 🙃
Mamma gikk en liten tur med meg , ja vi går turer altså . Men når vi trener så , må vi gå litt kortere turer . Mamma vil at vi skal ha litt " folkesikk " , gud vet hva det betyr men , kult er det , tror jeg . Når hun roper meg inn å jeg kommer i hundre , sitter pent på hennes venstre side , da får jeg godis . 🤩Eller legger meg ned når hun sier dekk , mulig alt dette er folkesikk . Kan jo være at det er mere også . !
I dag så trenet vi , å når vi kom hjem så får jeg gå litt løs  i gårn , gidder ikke å stikke av , det er jo dumt . Kan bli påkjørt av biler eller noen stjeler meg , det hadde vært grusomt . 🤒Jeg som er sååååå mammadalt . Mamma gikk inn for å hente kaffekanna , da tok jeg meg en tur til Trulte , uten at mamma var med , ville bare leke litt .Det ble ikke populært , at jeg gikk dit alene , pappa kom å hentet meg . Han sa nei nei , sånn får du ikke gjøre . gå dit alene , det betyr å stikke av . Fy flate  ,Hadde jeg stikki av ,Skulle bare til Trulte å leke . Gosh , da var jeg ikke høy i hatten , når jeg så mamma var også sur på meg , 🤒så jeg fikk gå inn å legge meg i senga . Hun blir fort bli igjen da , satt meg i døråpningen å la hode på skakke etter en liten stund , da smelter mamma .😉Neste gang så får mamma bli med , ned til Trulte .

1 mai 08

Hei hei ,,,,

Kan tru det har skjedd masse her , først så har jeg fått ei veninne i nabo huset , hun heter Trulte . Hun er 6 mnd , eventyrblanding er henne da , men det gjør ingen ting . Hun er kjempe søt .😘
Vi leker til vi ligger som slips begge to , så er det pån igjen . Hun har en fordel når vi springer , hun er mye lettere en meg , en skal jo ikke snakke om vekta til damer / jenter da blir dem potte sure , eller alder da blir det trøbbel . Det har mamma sakt . Så Trulte vinner nesten vær gang vi springer runt , en dag lurte jeg henne , hun la av gårde i hundre jeg orka ikke , så jeg sto bak ett tre å så henne komme , da spratt jeg fram , gud som hun skvatt . he he he , det var kjempe kult . 😎
Mamma kalte meg en luring , klart en må være lur noen ganger også .😲

En annen ting som har hent er at min bror er syk i beina sine , han har Short Ulna , hakke peiling på hva det er jeg da .Så han går til veterinær , fysjoterapi og kiropraktor . Jeg har fått vært med til dem alle sammen . Han veterinæren snakket med mamma og pappa , om store broern min , og beina hannes , så satte  han store broern min  opp  på ett bord , det VILLE jeg også . Hoppet og hoppet  voffet gjorde jeg også , så sier mamma du skal få sitte der du også , vent litt .Kjipt å vente , hater å vente og vente . Sååååå var det min tur , veterinæren løfter meg opp på borde , åhhhh 😮siern boler dere han her eller , greit å disse vekta mi , men jeg veier bare 8 kg . Og er litt "stor" for aldren min . Han så på øya mine , tennene Flåtte tenner sa han , ja trodde han , at jeg hadde gebiss karnsje .Så tok han på håftene mine , han er helt perfekt sa han . 🤩Ja så han ikke det med en gang , måtte han titte både her og der for å si det . Mamma har sakt det hele tiden , jeg er perfekt . Tror han fyren må kjøpe seg briller 😎
Trur dem har tilbud på Brilleland !

søndag 6 april

Hei hei !

Da har jeg og broern min vært på Agillity kurs , ja det varte i 3 dager , 2 timer med prating på fredag , der var ikke vi med , bare mamma og pappa da .

Det er kjempe gøyt å væme da , tok alt på strak arm jeg da 🙃, hakke vett på å være redd sa mamma , men jeg hadde en kjempe flik fører . Nanette hun er 7 år , og minte i familien våres . 🙂 Det var mange andre hunder der også , store og små ,,, noen sa jeg vov vov til , kom helt opp i baken på meg , liker ikke sånne som er sååå nyserrie . 🤒

Har du ikke vært på Agillity før 😮, det må du prøve ,,, det er masse ting som blir sett opp på en bane , ja ikke sånn med en gang , tar en ting av gangen til vi er sikkre på ett aparat . Først så prøvde vi hinder , pinnene lå på bakken , så ble dem heist litt opp , ca 10 cm høye , så var vi igjenom tunellen , skit kult , akkurat det er som å døtte hue inn i ei lang bøtte 🤩, med åpning i den andre enden , så var det mange andre ting vi var igjenom , fikk mange pauser jeg da , ække sååå stor ennå , kun 5 mnd ,,,🤔Ser bare stor ut ! 
Når vi dro hjem var jeg såååå sliten , lå med beina i være resten av kvelden ,gikk ut å tissa når mamma la seg , det var sååå hvitt jeg orket . 😉
Søndag var like kult som lørdag , vi var kjempe flinke den dagen også ,,, Dette må dere prøve , men dere blir veldig veldig slitene ,,, så nå legger jeg meg sååå sover en time eller 12 ,,, 😘natta suss !

Mars 08

Hei Hei på dere

Mamma har fått skymarskin , jett om hun syr a , hun har sydd bunadsvest til oss , ja guri hun er rå  på den marskin . Se hvordan jeg ser ut med vesten , håper det er flere som kommer til å gå i bunad 17 mai , Ja jeg mener hunder altså . 🤔Broern min har også fått , jentene har også bunad , må innrøme at jeg syns vi er litt fine å da , når vi blir stasa opp . 🤩

Vi er noen mammadalter å da , hun er bare snill og snill ,,, lett å sjarmere er hun også . Hun syns vi trengte badekåpe , så nå har hun sydd en og klippa til 3 stk . Da sier jeg , hva blir det neste ! Hun har kjøpt seg bok , den heter strikk og sy til hunden , håper hun ikke ser så godt på den ,,, da finner hun sikkert noe mere å sy . .
Ja det holt jeg på å glemme , dem andre søskene mine har hjemmeside , dem også , adr dit er ,,www.matstorvald.dk,, så kan dere se hvor fine vi er i bunadene . 🙃

Mamma falt for meg når jeg var såå liten .

Mamma falt for meg , når jeg var ganske liten . Hun gledet seg til jeg skulle komme . Så dagene ble laaaange har hun sakt . oppdretteren min var veldig flink til å sende mamma mailer , med bilder av meg . det satte mamma kjempe pris på . hun fikk se jeg vokste fra uke til uke . 😀Mamma og pappa hentet meg på Kløfta like føre jul , det var som julaften sa mamma etter på . Jeg var så liten , syns jeg var stor jeg da . veide tross alt 1,9 kg . Men var liten til dem andre " søskene " mine , mente mamma . Nå har jeg blitt større , veier mye mer og er ett sjarmtroll .

Jeg kommer fra Løten 😘, Mamma sier at alle vakkre hunder kommer derfra . Men vi bor i Østfold , har 3 andre søsken . dem er eldre en meg .
Dem er Shih Tzuer dem også . 😀

Det er aldri kjedelig her . 🙃

Gosh Nå har jeg kjeftet litt på mamma , hun har helt glemt å skrive i dagboka min , å jeg som har funnet på masse hyss . Ja ikke bare jeg da , har hatt hjelp av mine eldre søssken . 😮
Har vokst og blitt stor gutt , veier snart over 7 kg , skal bare se hvor flått gutt jeg er . Sjarmerer alle på min vei sier mamma i værtfall . Hun sier så mye rart hun da , kaller meg for " lille mann " ,🤨 trur hun trenger briller ,😎 jeg er dem største i hele flåkken .
jo nå skal jeg fortelle dere , når vi gjorde Faanskap sist . Mamma dro i butikken , så sto dodøra oppe , da fant vi 8 doruller , fy flate det var kjempe kult å leke med 🙃.
Vi dro i vær ende i dorullene , dårlig papir foresten gikk i stykker med en gang , ble masse små biter da . Når vi hadde lakt ett fint " teppe " runt hele huset , så fikk vi se POTETPOSEN , 5kg poteter 🙃, det er dødtskult å leke med , vi tømte ut posen , gosh hvor mye poteter . Dem trilla litt hit og dit . og vi sprang etter , fy flate lett å få med seg det er jo bare å bite i dem å ta dem med seg , smakte pyton dem rå potetene da , men kult å leke med . Så hørte vi bilen til mamma komme , nå blir det bråk tenkte vi . Jentene la seg i hundesenga våres å prøvde å se uskyldige ut 🤩
Jeg sto i gangen når mamma lukte opp døra , fy flate jeg sto med ei potet i munnen , mamma lokka døra like for ingjen som den kom opp , så hørte jeg henne mummle , nei nei nei , jeg ser syner , så lukka hun opp døra en gang til , da kom dette fjese opp . Så sa hun , hva i svarte har dere gjort , vi kan jo ikke prate da , så vi loggra med halen alle sammen , for å late som ingen ting , hun mommla vindre for seg selv .
Vi hoppet runt henne for vi var jo glad for hun var hjemme fra butikken .
Hun så på oss , så sa hun hva har dere gjort , da var hun sint i stemmen , vi fant ut at hundesenga var det beste stede å legge seg , til mamma ikke var sint noe mere . 😲Hun er ikke sint lenge , bare til hun hadde rydda opp etter oss . Da sa hun , grinn på bade blir neste som kommer opp , potetene i boden .  Ja ja vi finner sikkert på noe mere neste gang .

Eva Hansen 27.02.2010 00:11

Helt fantastisk.utroligt fin laget.Hilsen fra Eva og Scarlett

| Svar

Nyeste kommentarer

12.11 | 13:59

Stilige. Så fine herlige

12.11 | 13:58

Tøff og herlige morten

12.11 | 13:54

Noe så herlig da :D <3 vakker du

27.05 | 17:13

Hei.så gøy med egen hjemmeside.nuss.